Winnen is lekker: weekend update

Afgelopen weekend waaierde een aantal Amstelrenners weer over de wegen uit om her en der te kóersen. En in koersen gaat het uiteindelijk om winnen! Hoe moeilijk dat ook is. Er was weer winst te noteren voor Koos Jeroen Kers, Wessel Mouris, Michiel Mouris, Suzanne Mulder en Maxime Takken, en er waren meer mooie prestaties.

De ervaren KJK reed weer eens een criterium. Nu in de klinker- en kasseistraten van Zutphen, in de Ronde van Zutphen. Altijd lastig, maar voor Koos minder dan voor de rest. Hij kan op elk terrein uit de voeten en toen er uiteindelijk drie man voor de zege gingen sprintten zat hij er uiteraard bij. Als eerste door de laatste bocht is dan het credo en na een paar mooie ereplaatsen in andere koersen nu weer een echte zege voor Koos. Koos gaat volgende week op het NK vast weer van voren eindigen.
Er waren ook Amsteldames aanwezig in Zutphen en die reden allemaal in de top-10: Heleen Kibbelaar (4e) en Marike Veldhuis (6e), zaten in de uitgedunde kopgroep, terwijl Ingeborg Kers niet ver daarachter 9e werd.

In Roden was de klassieke Omloop van het Noordenveld voor Junioren, en daar maakte Michiel Mouris zijn heroptreden na zijn examens. En dat ging – in de aanloop naar het NK – opperbest. Hij sloot solo aan bij een kopgroepje dat uiteindelijk om de zege ging sprinten. Aan sprintkracht heeft MM niet ingeboet: hij wist zijn vluchters te verslaan en weer een mooie zege te noteren. Verderop in het uiteengeslagen peloton finishten Tyler Eyk en Simon Muter.

 

 

Maar er was méér. Zo reden de Amsteldames op zaterdag (de Luba Ladies Classic) en in Almelo in de Promobilitycompetie. In deze competitie staan telkens sterke pelotons aan de start en Suzanne Mulder heeft nu al twee wedstrijden op haar palmares staan en staat uiteraard aan de leiding. Met haar sterke sprint was zij in Almelo wéér de winnares.
Een andere groep Amsteldames reed met een gecombineerd NH-team de Luba Classic in Noordwijk. Ruim 120 km met ook nog een flinke regenbui onderweg., maar toch een sprint. Ondanks dat Else Dekker samen met Renée van Hout nog enige tijd vooruit reden. Tirza Wisse (HRTC) werd in het shirt van De Amstel knap 3e, zodat de Amsteldames uiteraard blij waren. Renée van Hout werd 7e, en Anne van Berkel 30e.

Tenslotte was Maxime Takken de winnares van de Tour de Lasalle voor Nieuwelinge-meisjes Én was er weer winst voor Wessel Mouris. Na zijn etappe in de Vredeskoers won hij het jongerenklassement in de ZLM Tour en werd hij 5e in het eindklassement (na o.a. een 9e plaats in de tijdrit en een 3e plaats in de 3e etappe). De 5 etappes door zuid Nederland kenden dit jaar elke dag waaierspektakel, dus samen met zijn teamgenoten van Metec (met o.a. Julian Vergouw en Victor Broex) was het elke dag volle bak.

Komende weken staan we weer voor de NK weken. Aanstaand weekend de “kleine kampioenschappen” op de VAM-Berg voor de Nieuwelingen, Junioren en de Elite zonder contract (m/v), daarna het NK Tijdrijden in Steenbergen en het weekend erna de grote NK’s vanuit Arnhem.
Meer hierover volgt ook hier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑