Drie keer goud op NK TT: Riejanne, Wessel en Michiel!

De NK Tijdrijden in Steenbergen waren vandaag weer bijzonder succesvol voor WV De Amstel. Drie keer goud en een keer zilver. Bij de familie Mouris is het helemaal feest: zowel Wessel (Beloften), als Michiel (Junioren) haalden goud. En ook Riejanne Markus won goud met prolongatie van haar tijdrittitel.  Maxime  Takken won zilver bij de Nieuwelinge meisjes.
Vooral bij de Junioren was het spannend. MM die een iets mindere wegwedstrijd had gereden (van de wedstrijden op de VAM-berg van afgelopen weekend volgt nog een update) stond er toch maar mooi weer. Vorig jaar was hij nipt geklopt op het NK Tijdrijden voor Nieuwelingen, en nu als eerstejaars Junior, zat hij juist net aan de goede kant van de streep. Met een seconde de winst pakken: zou hij het in de bochten gedaan hebben, of zat het in het materiaal? Hoe dan ook: de benen waren goed genoeg om voor de winst te gaan.

En dan Wessel. Al het hele seizoen in topvorm en in het pak van Metec werd niets aan het toeval overgelaten. Dus ook een snelle helm (na aerometingen). Op het eerste tussenpunt was Wessel al de snelste, en iedereen weet dat een Mouris niet stilvalt: met 14 seconden voorsprong óók voor Wessel het Wilhelmus. Belachelijk goed die Mourissen!
Bij de Elite-Dames minder spanning. Riejanne was goed vertrokken en was bij het eerste tussenpunt al 35 seconden sneller dan ploeggenote bij Visma Lieke Nooijen. Dat verschil liep iets terug in de tweede fase, maar het gat was meer dan groot. Opnieuw kampioen!
De Amstel is trots! Maar uiteraard ook respect voor Maxime Takken die bij de Nieuwelinge-meisjes het zilver behaalde. De achterstand was ruim op nummer één, dus ze had er zeker vrede mee. Enzo Leijnse (Beloftenkampioen van 2023) had een wellicht iets mindere dag: hij werd 17e bij de profs.

Een overzicht van alle Amstelrenners aan de start:
Nieuwelinge meisjes: Maxime Takken 2e
Junior Vrouwen: Jente Koops 6e, Roxanne Takken 15e
Junioren: Michiel Mouris 1e, Fitz Potter 30e
Beloften: Wessel Mouris 1e, Justin de Hart 22e, Viego Tijssen 28e
Elite-vrouwen: 1e Riejanne Markus, 14e Femke Markus, 37e Renéé van Hout
Elite-mannen: 17e Enzo Leijnse

NOS.nl over de Dames TT: deze link!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑