Dag 11 VJC Jeugd: estafette, puntenkoers en verrassingsrace

Het komt niet vaak voor, maar bij dag 11 van de VJC moesten we het zonder Herman stellen. Gelukkig waren er meer dan voldoende enthousiaste invallers voorhanden en konden de punten weer verdeeld worden.

Dit keer begonnen we met een estafette, waarbij de grote groep en de kleine groep werden gedwongen om samen te werken. Alle renners uit de kleine groep trokken een lootje met een naam van een renner uit de grote groep. Het lot bepaalde dan ook wie er samen zou strijden. De opzet bestond uit in deze tweetallen bidons over te geven tijdens het rijden van een parcours. Eerst beide renners om de beurt een rondje en aansluitend om de beurt door een slalom. Snelheid en behendigheid gecombineerd!

Het duo dat als eerste aan de slalom kon beginnen waren Nicolai en Meerte. Alleen de slalom bleek scherprechter, en het waren uiteindelijk Max en Torben die als eerste over de streep kwamen: 9 punten. De jury had zijn handen vol om het verloop te volgen. Het lootje met daarop de naam Judah bleef vooraf achter in de pot. Hij deed het programma alleen. Niet onverdienstelijk, als tweede over de lijn. Helaas was Judah ook tweemaal vergeten zijn bidon af te geven bij zijn doorkomst, twee strafpunten en daarmee kwam hij op 6 punten. Nicolai en Meerte werden keurig derde (7 punten), gevolgd door Greg en Joep (5 punten). Briek en Kees streden samen en wisten 4 punten op te halen, voor Julien en Minne (3 punten). Ella en Lien werkte goed samen, maar misten wat snelheid (2 punten). En Silvan en Joshua hadden zitten tukken bij de uitleg, waardoor ze afsloten met een ronde in plaats van de laatste slalom (1 punt).

Omdat we toch lekker met punten bezig waren, door naar de puntenrace in twee groepen. Om de drie ronden sprinten bij doorkomst. Bij de kleine groep ging het om 9 rondes. Torben bleek daarin de sterkste en won al zijn sprints (9 punten), Joep en Ella streden om plek 2, waarbij Joep net een puntje meer pakte (8 punten) dan Ella (7 punten). Daarachter was een gaatje ontstaan en ging Kees steady door naar 6 punten. Joshua volgde kort daarachter (5 punten), voor Minne (4 punten) en Daniel (3 punten). Meerte (2 punten) en Lien (1 punt) hadden andere dingen aan hun hoofd dan sprinten naar de lijn. Het zag er wel gezellig uit.

Bij de grote groep ging de strijd om 12 ronden. Het riekte naar matchfixing, maar Judah won alle sprints. Max (7 punten), Nic (6 punten) en Greg (5 punten) leken vooral een goede lead-out te trainen. Daarachter volgde Briek met 4 punten, SIlvan met 3 punten en Markus met twee punten. Julien moest helaas uitstappen met fysieke malheur, twee sprints alsnog gereden en goed voor 1 punt.

Dan tot slot nog een verrassingsrace. Zolang niemand weet wanneer je gewonnen hebt is de uitslag altijd verrassend. Geen vriendjes helpen aan punten dit keer!! De race ging om twee ronden. Alleen de jury had van tevoren op papier genoteerd welke positie in de uitslag goed was voor de winst en de overige punten. Het resultaat was dat sommigen volle bak gingen. Anderen leken vooral bezig met een strategische gok of lieten het aan het lot over en reden hun rondjes op eigen tempo.

De uitslag van deze race was dat de winnaar degene was die op P5 over de streep kwam. Daarachter werden de punten verdeeld over meerdere posities. Snapt u het nog? Julien hielp de jury ook nog een handje om te kijken of het allemaal wel klopte.

De ranking:
Briek (9 punten)
Kees en Greg (5 punten)
Ella en Daniel (4 punten)
Judah, Joshua en Lien (3 punten)
Markus, Torben en Silvan (2 punten)
Joep, Minne, Meerte, Max en Nic (1 punt)

En dat brengt ons tot de volgende nieuwe stand:
Max 181pt
Arnau 173pt
Nick 135pt
Briek 131pt
Marcus 118pt
Judah 104pt
Julien 100pt
Greg 92pt
Ella 86pt
Isaac 82pt
Tristan 53pt
Sylvan 65pt
Joep (Heideveld) 33pt
Fien 32pt

Torben 139pt
Joep (de Waal) 132pt
Kees 116pt
Daniel 62pt
Joshua 48pt
Meerte 43pt
Lien 41pt
Matheus 19pt
Minne 15pt
Maxwell 12pt
Michael 8pt
Teun 7pt
Lieuwe 6pt

Dank weer aan alle hulp deze avond, met name Peter (gatekeeper), Ron (klaar-over), Yvo (Jury) en Fernando (fotofinish)! Donderdag de truien schoon weer mee, je weet nooit of je ze kan behouden!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑