Bertus Raats overleden.

Afgelopen zaterdag is Bertus Raats (72) door een noodlottig ongeval om het leven gekomen. Hoewel Bertus verbonden was (ex-bestuurslid/vrijwilliger) aan ARC Ulysses, zal het moeilijk zijn een wielrenner uit Amsterdam e.o. te vinden die al wat langer meeloopt en die hem niet kent. Bertus bekommerde zich namelijk om het hele Amsterdamse wielrennen en hij was dan ook in de hele regio bij wedstrijden te vinden, zowel op de weg, op de baan als in het veld. Aanvankelijk schreef hij daarover in het “Nieuws van de Dag” (een dochter van de Telegraaf, gericht op Amsterdam) en na opheffing daarvan in de bijlage ‘Metropool’ van de Telegraaf. De laatste jaren liet hij met regelmaat een deeltje verschijnen van de reeks Amsterdams wegwielrennen vanaf 1900.

Er is gelegenheid afscheid te nemen van Bertus op donderdag 16 september van 18.45 tot 19.30 uur, Uitvaartscentrum Watergraafsmeer, Zaaiersweg 2 (hoek Middenweg). De crematie is zaterdag 18 september om 10.45 uur, crematorium De Nieuwe Ooster, Kruislaan 126 te Amsterdam. Daarna is er de gelegenheid om elkaar te ontmoeten in de ontvangkamer van de Nieuwe Ooster. Bertus hield, zoals op de rouwkaart staat, van vrolijke bloemen, niet van grote rouwboeketten. Correspondentieadres: Eisingastraat 5-1, 1097 GN Amsterdam.

Er is ook op internet een condoleanceregister geopend voor Bertus. Op het prikbord van wielrennen.startpagina.nl is meer te lezen over de toedracht van het ongeval.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑