Kampioenschap van Amstel- en Veenlanden voor de Jeugd: frisjes. (Update: nu met filmbeelden)

De Jeugd mocht het bal vandaag openen met een nogal kille start. Ondanks het zonnetje was het fris en het was dan ook zaak om lekker hard te vertrekken. In categorie A helaas maar één deelnemer (Brit Buijs van UWTC), maar in de andere groepen waren er startvelden die voor leuke koersen zorgden. In categorie B zijn de Amstelrenners dit seizoen prominent aanwezig. Na de eerste aanloopronden trok Julia van Ravenzwaaij er hard aan waardoor nog slechts een zestal aan de kop overbleef met daarbij vier Amstelshirts: Julia, Menno Broex, Enzo Leijnse en Daan Hoeks en twee Bataven: Dion Schoolenaar en Serginho Wildhaus. Half koers kwam Menno op een gaatje van 50 meter te zitten en de rest van de koers deed hij fervente pogingen om dat te dichten; maar meer dan zesde zat er niet meer in. Vooraan werd veel gekeken en het werd dan ook een sprint met vijf. Enzo won die sprint met een lengte op Daan en Dion. Julia moest genoegen nemen met de eerste niet-podiumplaats. Niek Voogt reed na een matige start op een wat te licht verzet in een derde groepje en werd uiteindelijk nog netjes 10e. Als Niek zijn goede verzet heeft wordt er nog veel van hem verwacht. 

In categorie C was er een groot startveld waarmee het ook meteen koers was. De Ulysses-mannen Laurens van der Post en Marco Muyderman trokken ten aanval en vier renners wisten mee te springen: Madeleen Hartemink, Yvette Broex, broer Victor en favoriet Nils Eekhoff. In het peloton werd even getwijfeld en meteen vonden de zes elkaar en ze reden ver weg. Zo ver dat ze na 15 km koers de rest dubbelden. Het peloton sprintte voor de zevende plaats en daar zag men Teun Mouris in zijn eerste koers na het schaatsseizoen een heel sterke en veelbelovende sprint winnen. Als Teun een paar koersen rijdt zien we hem nog wel een keer in de kopgroep terug. Koen Warnier reed rustig in het peloton over de finish en Bernette Beckeringh in een klein groepje op achterstand. De zes koplopers reden de hele koers hard door en moesten het in de finale onderling uitmaken en de Amstelrenners werden – heel erg “des Amstel” – gewoon 4 (Victor),5 (Madeleen) en 6 (Yvette) nadat ze ook op elkaars wiel leken te rijden. Dat was dan ook een puntje van evaluatie. Dus de sprinters gingen winnen, met deze keer de sterke Muyderman op het hoogste treetje vóór Eekhoff en Van der Post. 

In de D categorie zijn de renners uit categorie 7 behoorlijk aan elkaar gewaagd en ook de lengte van de koers bracht geen echte schifting. In een spannende sprint wist Danny Voogt van DTS zijn wiel ruim voor Wouter de Vink over de streep te duwen, met Michael den Toom op een derde plaats. Michael was tevreden daar hij concurrenten Brendan Berendse (actief in de hele koers) en Yannick Detant achter zich hield. Gijs Jorna van De Amstel werd in de groep 8e.

Voor een filmpje van de Jeugd door Corry de Veer: klik

Kampioenschap van Amstel en Veenlanden, 20 maart 2011
Uitslagen Jeugd    
       
Cat A      
1 Britt Buijs UWTC  
       
Cat B      
1 Enzo Leijnse Amstel  
2 Daan Hoeks Amstel  
3 Dion Schoolenaar Bataaf  
4 Julia van Ravenzwaaij Amstel  
5 Serginho Wilshaus Bataaf  
6 Menno Broex Amstel  
7 Owen Geleijn UWTC  
8 Wesley Damiaans DOK  
9 Nikki Schiele Bataaf  
10 Niek Voogt Amstel  
11 Mark Bakker Ulysses  
12 Ian van den Berg UWTC  
       
Cat C      
1 Marco Muyderman Ulysses  
2 Nils Eekhoff Bataaf  
3 Laurens van der Post Ulysses  
4 Victor Broex Amstel  
5 Madeleen Hartemink Amstel  
6 Yvette Broex Amstel  
7 Teun Mouris Amstel  
8 Douwe van Seyst DTS  
9 Ruben Overdevest Olympia  
10 Niels Jetten Kennemerland
11 Martijn Krook Ulysses  
12 Armando van Bruggen Ulysses  
13 Daniël Wiegmans UWTC  
14 Tom Koekkoek Olympia  
15 Ryan Ruijmgaard Bataaf  
16 Koen Warnier Amstel  
17 Mick Kemper Volendam
18 Lars Devente Bataaf  
19 Jamie Schiele Bataaf  
20 Leon Buijs UWTC  
21 Wesley van Dijk UWTC  
22 Tim versteeg UWTC  
23 Bernette Beckeringh  Amstel  
       
Cat D      
1 Danny Voogt DTS  
2 Wouter de Vink Amstel  
3 Michael den Toom Amstel  
4 Brendan Berendse Ulysses  
5 Yannick Detant Ulysses  
6 Timo Schot Olympia  
7 Danny van Niekerk Ulysses  
8 Gijs Jorna Amstel  
9 Jeroen van Goor UWTC  
10 Bart de Veer UWTC  
11 Damian Kooreman DCM  
12 Miro Wahab Kennemerland

3 gedachten over “Kampioenschap van Amstel- en Veenlanden voor de Jeugd: frisjes. (Update: nu met filmbeelden)

  1. Beste WTC de amstel,

    De uitslag klopt niet ; mijn zoon Serginho Wilshaus cat B was geen 5e hij was 4e. Hij werd geklopt op de sprint met Dion Schoolenaar die 3e is geworden.

  2. maar serginioj hield de benen te vroeg stil en werd op de streep met een banddikte geklopt door een doorsprintende julia

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑