NK studenten: eeuwig tweede?

Vandaag werd op “De Nedereindse Berg” In Nieuwegein, waar De Volharding en Het Stadion hun thuisbasis hebben, het NK voor studenten verreden. Een parcours van 2300 meter met een hoogte verschil van 18 meter. Kortom, ingrediënten genoeg voor een mooie koers. De toeschouwers, in grote getale aanwezig, zagen daadwerkelijk een interessante wedstrijd, waar zelfs de finishfoto eigenlijk geen uitkomst bracht.

Na de eerste schermutselingen was het Derk Abel Beckeringh die de aanval zocht. Op bergachtig terrein is hij op zijn best. De voorsprong, met drie medevluchters, liep zelfs op tot 50 seconden. Alleen had DAB zich wellicht verrekend doordat er in zijn groep twee sportklasse renners zaten die eerder moesten afsprinten. Toen waren er nog maar twee over in de kopgroep. De voorsprong liep toen rap terug. Maar DAB maakte een sterke indruk.

Toen alles weer bij elkaar kwam, was het Joost Mouris die het tempo hoog hield waardoor sprinter Patrick Bos zich kon opmaken voor de sprint. Die kwam er ook. En wat voor een. Na 10 minuten pas schalmde de uitslag door de speaker. Langs de kant waren de toeschouwers het er over eens, felicitaties werden gegeven: Patrick had gewonnen, maar de jury besliste anders. Winnaar werd Jos Koops, Patrick tweede en derde werd Jesper Schipper. Patrick die vorig jaar ook al tweede werd, bestudeerde nog de finishfoto, maar die was eigenlijk te onduidelijk. Foto’s van uw verslaggever brachten ook geen licht. Verliezen op 1 mm, dat doet pijn.

4 gedachten over “NK studenten: eeuwig tweede?

  1. Ronny,
    er was inderdaad geen mylaps, volgens mij omdat er ook niet-licentiehouders meededen(al reden die niet tegelijk met ons).

  2. Hoi Jan,

    De categorie eeuwig student is al lang afgeschaft.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑