Nike wint haar eerste in Hoorn, Dylan dicht bij winst in klassieker

Als KNWU-wedstrijd en Jeugdselectiewedstrijd probeert de HRTC in Hoorn haar gelijknamige Kampioenschap net boven het regionale niveau van de verschillende Kampioenschappen in Noord-Holland uit te tillen. Het gevolg is dat de wedstrijden altijd behoorlijk bezet zijn en met de harde wind was het gisteren dan ook aardig koersen in Hoorn. Bij aankomst zag uw verslaggever een drietal Amstelrenners flink bezig in de Junioren/Seniorenkoers alwaar een viertal na tweederde wedstrijd de benen hadden genomen en het peloton er in hoog tempo achteraan sleurde. Amsteljunioren Ewoud Hartemink en Matthew Overste reden attent en soepel mee in dit grote gezelschap, als Master in de 50+ klasse had Jelle Maarsse daar helaas iets meer moeite mee. Uiteindelijk zat Matthew zo ver van voren dat bij het uitkomen van de laatste bocht er nog slechts één renner uit het geheel verbrokkelde peloton voor hem reed. In de wel heel erg lange sprint tegen de wind in lukte het hem deze vooruitgeschoven positie te handhaven en scoorde hij een mooie 7e plek. Ewoud kwam wat meer aan de achterkant van het peloton over de streep.

Ondanks het ontbreken van Riejanne Markus (koersend op Malta) stonden er niet minder dan 5 Amstelrensters aan de start van de daarna te verrijden gecombineerde dameskoers. In een levendige wedstrijd waar door de harde wind niemand van de ca. 40 deelnemers er in slaagde weg te komen, was Nike Beckeringh flink bezig. Aggressief rijdend lukte het haar steeds om in de beslissende ronden punten en premies te pakken. Toen uiteindelijk de meute voor de laatste keer het rechte eind naar de finish opstormde maakte ze het werk dan ook bekwaam af door via de nog op een kier staande deur naar voren te snellen en de tegenstand gedecideerd achter zich te laten. Opvallend in deze wedstrijd was het sterke rijden van Yvette Broex; vaak helemaal voorin, maar helaas op het eind nog zonder de vereiste routine om zich in het gedrang van de eindsprint te kunnen handhaven. Datzelfde gold eigenlijk ook voor Julia Evers. Feline Lindeboom en Madeleen Hartemink deden gewoon lekker mee en finishten mooi in de groep. Met andere woorden: in de komende wedstrijden waar het peloton dit jaar een voor deze groep bijna ongekende omvang heeft (80-100 renners!) en de concurrentie groot is, zal er met deze dames terdege rekening moeten worden gehouden.

Jeugd
Eerder op de dag reden de verschillende jeugdcategorieën hun eerste districtwedstrijd (tevens NK selectie). Enzo Leijnse was het dichtste bij een zege: achter Nederlands kampioene Quinty Bouckaert werd hij in cat. IV tweede en reed de frustratie van de dag ervoor (15e in Rijswijk) uit zijn benen. Niek Voogt moest zijn mindere start bekopen en kwam in een tweede groep als 15e over de streep. In cat. II reed Frederique Pals naar de 10e plaats en Alysha van Neck werd in cat III 9e (maar werd na een ontsnapping in de laatste ronde net nog teruggepakt). Alysha laat met haar aanvallende rijden zien dat er nog veel mogelijk is.

In cat. V moest Victor Broex weer 2 meiden voor laten gaan en werd 3e. Daan Hoeks leek rond de 10e plaats te finishen, maar staat niet in de uitslag genoteerd. Er bleef een kopgroep van ca. 15 eenheden over met daarin ook Bente van Teeseling (12e), Julia van Ravenzwaaij 13e en Menno Broex (14e). Wellicht dat er vanwege Daan nog een kleine aanpassing plaats zal vinden.

Koen Warnier reed in cat VI naar een heel knappe 6e plaats en is daarmee op koers voor het NK. Teun Mouris en Sander Luijken zijn dat ook, maar zullen nog wat extra puntjes moeten sprokkelen: zij werden resp. 9e en 12e.

Omloop van de Glazen Stad
In het Westland werd de klassieke Omloop van de Glazen Stad verreden. Dylan Groenewegen had afgelopen donderdag lekker getraind op de club en dat hij goed rijdt was duidelijk. In de échte koersen laat hij dat ook zien: in de massale aankomst in Kwintsheul kwam Dylan na 173 km als derde over de streep; voor een eerste jaars een topprestatie. Van Wielerploeg Amsterdam (Amstel/Olympia) eindigden Jan Lof en Dennis Leliveld in het peloton.

2 gedachten over “Nike wint haar eerste in Hoorn, Dylan dicht bij winst in klassieker

  1. Ook Daniël Abraham finishte in Kwintsheul in het peloton.

  2. Gefeliciteerd Nike de dames van de Amstel daar gaan we wel meer van horen

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑