Willard Gerritsen pakt titel bij DK veldrijden (nu met alle uitslagen)

De veldrijders kregen het vandaag tijdens de districtskampioenschappen veldrijden voor Noord- en Zuid-Holland in Enkhuizen zwaar te voorduren: kou, nattigheid, wind en een pittig parcours zorgden ervoor dat het ouderwets bikkelen werd. De dertien man van De Amstel gingen met twee medailles naar huis, beiden in de categorie Masters 50+. Dat deze categorie het grootste startveld van de dag leverde toont aan dat de appreciatie van het veldrijden recht evenredig toeneemt met de leeftijd van de renner.

Willard pakte vanaf de start de koppositie en stond die niet meer af. Op korte afstand werd hij gevolg door het drietal Jeroen van Hoeijen, Frank Nijssen en Ton Bouman. Laatstgenoemde haakte halfkoers af, maar Nijssen ging lang mee in de verbeten jacht van Jeroen op zijn clubgenoot. Maar wat hij ook probeerde: het gaatje – dat steeds schommelde rond de 50 meter – was niet te dichten. In een alles of niets poging in de laatste ronde – Nijssen was ondertussen afgeschud – werd het gaatje naar Willard nog verkleind tot een meter of twintig, maar een halve schuiver in de spekgladde bochten maakte een eind aan de poging. Trainer Willard dus na een sterke en vrijwel foutloze race terecht als eerste over de streep, met pupil Jeroen op de tweede plek: zo zien trainers het graag! Nijssen maakte het podium compleet.

De overige Amstelrenners vielen buiten de prijzen en hadden het zonder uitzondering zwaar. Eén Nieuweling-Meisje had het overduidelijk het aller, aller moeilijkst (“Dit is de ergste dag in mjin leven”). Hoewel één nachtmerrie (met drie oude mannen in een auto) nog afgewend kon worden door de reddingsboei die de familie Mouris toewierp, was de dag niet meer te redden nadat het vóór vertrek niet gelukt was kaartjes te kopen voor het concert van een zorgvuldig samengestelde – voor elk wat wils – boyband. (klik). Toen in de koers ook nog een afstapmanoeuvre mislukte en dit resulteerde in twee open knieën en een DNF, was de dag voor Yvette Broex definitief mislukt.

Bij de mannelijke tak van de Nieuwelingen bracht Teun Mouris het tot beste Noord-Hollander en dat moest hij doen op de velg. Nadat hij in de finale lek reed, bleef hij doorrijden met als resultaat dat band en binnenband zich op kunstige wijze rond de velg wikkelden (zie foto hieronder) en Teun te voet (“Ik werd toen nog door twee renners gepasseerd”) verder moest.

Van de overige Amstelrenners zijn (nog) geen details bekend van hun optreden. Misschien komt dat nog. De complete uitslag: klik.

Teun op de velg

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑