Vijfde rit Amsterdamse Crosscompetitie in Uithoorn

De organisatie en de parcoursbouw van de 5e rit van de Amsterdamse Crosscompetititie was in handen van UWTC. Het parcours was uitgezet op Sportpark Randhoorn en bevatte snelle rechte stukken, twee balken, een trap, een viaduct en veel lastige, glibberige passages over het talud rond de atletiekbaan. Kortom: voor elk wat wils.

De Jeugd mocht uiteraard weer het spits afbijten en mede omdat er een aantal BMX-ers aan de start stond waren er maar liefst 32 starters. Bij de jongste groep won Trisztan Geleijn na een val een keer niet: Finn Akkermans was er als de kippen bij om de winst te pakken. Veel Amstelren(sters) daarna en zij mochten de trap met de fiets beklimmen. Gelukkig was er vorige week op training geoefend op het op- en afstappen en dat ging soms heel goed. Dus de trap werd af en toe flitsend genomen (zie foto)Bente van Teeseling stijlvol op de trap maar tegen Victor Broex was wederom geen kruit gewassen. Victor reed zaterdag nog in Ossendrecht een zeer zware landelijke cross met veel loopwerk door het zand en vond het nu een makkie. Klassementsleider Owen Geleijn lag eerst achter op Martijn Krook, maar Martijn reed lek en werd uiteindelijk 7e. Owen pakte misschien daardoor weer het zilver vóór Sander Huinen (Bollenstreek) die te sterk was voor enkele anderen. Menno Broex werd 8e nadat hij in de finale Bente van Teeseling en Niek Voogt wist af te schudden. Ruben van der Pijl zat daar vlak achter en Julia van Ravenzwaaij was vooral in gevecht met haar ketting. Vincent Luijken, debutant Nadav Joosten en Tobias Verheijen (aspirant-lid) reden daarachter hun eigen koers met Nadav als eerste aan de streep.

Nadat de Jeugd door de toplaag aan gort te rijden voor nog wat extra glibberigheid had gezorgd, was het de beurt aan de overige categorieën.

Bij de 40-min dit keer geen zege voor Dylan Groenewegen. Vroeg in de koers reed hij zijn derailleur eraf. Het duurde even voor hij een vervangende fiets geregeld had (van Victor Broex), maar daarna begon hij aan een onmogelijke inhaalrace die hem nog op de 4e plaats bracht. Het slot van de race reed hij overigens op weer een andere fiets, die van de inmiddels gefinishte Julia Evers. De winst bij de 40- ging vandaag naar Dirk van der Craats, voor de sterke Etienne Lenting die Stefan Breemes wist af te schudden. Dylan die zeker drie minuten had achter gelegen finishte daar vlak achter als vierde voor de sterk rijdende Ewoud Hartemink.

De 40 en 50+ bracht weer een omvangrijk veld op de been van bijna 50 kerels. De wedstrijd werd van begin tot eind beheerst door de leider bij de 50+, Ron Vroom (HRC Excelsior). Niet ver achter de soevereine Vroom streed een vijftal 50+-ers met elkaar om de overige podiumplekken. Uiteindelijk pakte Frank Nijssen (HSV De kampioen) de tweede plek en Jeroen van Hoeijen de derde. Willard Gerritsen werd vijfde, Peter Gilijam zesde. Achter hen werd triatleet Frank van Heeteren de eerste 40+ plusser vóór de leider van de 40+, Patrick Molenaars, die wederom de crossfiets had verkozen boven de ATB. Een uitglijder op het talud in de eerste ronde zorgde ervoor dat hij zijn wagonnetje niet kon aanhaken bij de 50+-trein. Uitglijders die overigens in grote getalen plaatsvonden. Zo ook bij de steeds meer aanwezige wielerouders. Eén van de ouders besloot na een rondje inrijden dat deze maar even ging toekijken en Erik van Ravenzwaaij reed rond met een bebloede knie, hoewel hij naar eigen zeggen steeds dichter achter Nico Mouris rijdt. Verder was er het hoopgevende debuut van Frank Luijken, die het als erg zwaar betitelde. Volgende week meer.

Bij de Nieuwelingen en Dames was er een opvallende verschijning van Yvette Broex. Yvette trok in de eerste ronde aan een paaltje haar hele snelle pak aan flarden. Om niet helemaal naakt rond te rijden wist ze dat samen met Madeleen met spelden van haar nummer aan elkaar te spelden zodat ze nog (op ruime achterstand) kon finishen. Julia Evers was sterk rijdend na een strijd met Anne Huinen de snelste dame, met Mariska Jetten als derde. Bij de Nieuwelingen leek Brendan Berendse lang op de zege af te stevenen, maar fel achterna gezeten door Gijs Jorna en Teun Mouris, maakte hij toch een foutje. Gijs won nu de cross, voor Brendan en vlak daarachter Teun.

Op de site van de ACC  alle uitslagen en links naar veel foto’s. Volgende week is het in het Twiske te doen, één van de mooiste parcoursen. Meerdere mensen waren al bezig trainingsafspraken te maken voor het Twiske, dus dat belooft nog wat.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑