DK baanwielrennen 2013

Terwijl Nederland meer en meer in de ban raakt van natuurijs, werd in Alkmaar op dinsdag 16 januari het districtskampioenschap baan van Noord-Holland verreden. Dit evenement is – zover uw verslaggever weet – jaren niet gehouden.

De opkomst bij de Jeugd cat. 6 en 7, Dames, Junior-Dames, Nieuwelingen-j/m en de Elite/Belofte was best groot te noemen. Bij de Jeugd goede prestaties van Leon Buijs en Koen Warnier. Helaas niet in de prijzen, maar hun gretigheid wordt een keer beloond.

Bij de Elite/Belofte 23 renners aan de start met daarbij de enige Amstelrenner, Patrick Bos. Patrick – voor het laatst districtskampioen baan in 2006 – liet er in Alkmaar geen twijfel over bestaan wie de beste was. Het DK werd verreden in omnium vorm. Een scratch, een 250 meter met vliegende start, een puntenkoers en een afvalkoers stonden op het programma.

Met winst op de scratch en de 250 meter (stand verplicht) in 13,85 seconden, 3e in de afvalkoers en 2e in de puntenkoers werd Patrick DK baan 2013.

Donderdag 17 januari wordt Patrick tijdens het sportgala en de kampioenenhuldigingen in Amstelveen ook nog in het zonnetje gezet vanwege zijn prestatie tijdens Paralympics, brons op de tandem 1km. En samen met Tim Veldt kunnen de mannen ook weer hun prijs ophalen i.v.m. hun kampioenschap tijdens NK baan van afgelopen december.

PatrickDKbaan2013

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑