14/15

Clubkampioenschap Off the road: prolongatie voor Ewoud Hartemink

Voor de meeste veldrijders van WTC De Amstel eindigde vandaag het crossseizoen met het clubkampioenschap. Een enkeling doet nog een wanhopige poging het seizoen op te rekken met de nationale wedstrijd in Rucphen of de koppelcross van GWC De Adelaar die volgende week op het programma staan en de excentriekelingen onder de veldrijders omcirkelen zelfs 21 februari in hun agenda; de nationale wedstrijd in Heerlen.

Het clubkampioenschap werd verreden als een gezamenlijke wedstrijd van ASC Olympia, De Trappist, WV Amsterdam en WTC De Amstel, maar voor elke club werd een aparte uitslag opgesteld. Gastheer was, zoals de laatste jaren gebruikelijk, ASC Olympia.

Elke deelnemende vereniging leverde een aantal parcoursbouwers en die gingen in alle vroegte aan de gang om de deelnemers een attractief parcours voor te schotelen. Bij De Amstel meldden Ewoud Hartemink, Michael Breedt en Pierre Deen zich aan voor het opbouwwerk. Ten opzichte van de ACC-rit bij Olympia werden enkele veranderingen doorgevoerd: bij de heuvel naast het clubgebouw van de WVA liepen de lussen en beklimmingen anders, de laatste grasstrook voor de finish kende een paar extra ‘op-en-neertjes’ op het taluudje en ook voor de beklimming van het grote talud van de brug was een nieuwe variant uitgedokterd. Grootste verschil met de ACC-ritten op Sloten was echter de bodemgesteldheid. Door de regen van de afgelopen dagen was weliswaar geen enkeldiepe modder ontstaan, maar had het parcours wel overal een hoge glibberfactor.

De Amstel was bij de start om 12.00 uur met 26 deelnemers bijzonder goed vertegenwoordigd (afwachten of er 8 februari ook zoveel Amstelrenners op de been te krijgen zijn…) en streed in een viertal categorieën: 40-, 40+, Nieuwelingen/Junioren en Dames met voor de overall-winnaar – ongeacht de categorie – de wisselbeker van het CK off the road.

Vanaf de start voerde titelverdediger Ewoud Hartemink het veld aan met in zijn spoor Victor Broex, Teun Mouris, Job Lutjens, Pierre Deen, Max van de Water, Ruben van der Pijl, Jeroen van Hoeijen en de rest. Al vóór de eerste doorkomst waren de belangrijkste kaarten geschud: Ewoud en Victor samen aan de leiding met op kleine achterstand Teun Mouris die op zijn beurt opgejaagd werd door Job en Max, die weer op de huid gezeten werden door de rest. Even leek Ewoud het kampioenschap in een vroeg stadium te gaan beslissen toen Victor de rol moest lossen, maar hij wist zich toch weer terug te vechten naar het wiel van Ewoud. In de tweede helft van de koers moest Nieuweling Victor echter toch het hoofd buigen voor Belofte Ewoud, maar wel met een duidelijke boodschap: let op mij voor de toekomst!

Junior Teun reed de hele koers solo op de derde plek, niet ver achter de twee leiders en niet onbedreigd door zijn achtervolgers, maar hij hield stand. Achter hem was het drietal Max, Job en Jeroen samengekomen, maar moest Job – de enige Amstelrenner met een fanpage – tenslotte Max en Jeroen laten gaan. Hij stelde zijn fans echter niet teleur door zich de opstomende Gijs Jorna van het lijf te houden.

Achter Gijs vocht een viertal Masters (Jan van Herwijnen, Pierre Deen, Willard Gerritsen en Auke Broex) om de twee resterende podiumplekken van de 40+. Daarbij gaf de ervaring van Jan de doorslag, verraste Pierre met het brons en waren Auke en Willard te veel verwikkeld in elkaar, de paaltjes en het lint om op het podium te geraken. Bij de Dames ging de winst naar Nike Beckeringh met Judith van Maanen op de tweede plek en Julia van Ravenzwaaij op drie.

Op een iets korter parcours mocht de Jeugd het spits afbijten. Voor De Amstel helaas zonder de jongste Jeugd, maar de renners die zaterdag het NK in Hapert hadden gereden waren er wel; en zij kwamen ook op het podium. Owen Geleijn (13e op het NK) en Niek Voogt (26e) zaten even bij elkaar in het wiel, maar Owen is het hele seizoen al sterker en reed geleidelijk weg naar zo’n 20 seconden voorsprong en pakte zijn verdiende clubtitel met Niek op twee. Tristan Geleijn was nog zichtbaar in zijn nopjes met zijn 12e plaats in cat VI op het NK en reed makkelijk naar het brons. Tijmen van der Pijl schudde zijn concurrenten ruim af voor de vierde plaats met Sven Raats, Wessel Mouris en Jip de Moor op de volgende plaatsen.

Uitslag CK off the road WTC De Amstel: hier klikken.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑