09/10

Bart Harmsen en Bertrand Hartemink clubkampioenen Off the road.

Na ruim een maand sneeuw en ijs was het natuurlijk naïef in de aankondiging te spreken van het ‘Grote WTC De Amstel modderweekend’, ‘modder- en sneeuwweekend’ was juister geweest.

Ondanks (of dankzij) dat het parcours op Sloten ’s nachts was voorzien van 5 cm verse sneeuw was de opkomst bij het CK  Off the road goed met 20 vertrekkers. Na het startschot was het de overallwinnaar van vorig jaar, Bart Harmsen, die het snelst weg was. Hij werd terzijde gestaan door twee andere snelle vertrekkers; Michael Breedt en Willard Gerritsen, maar al snel zette Bart zijn ‘medevluchters’ op korte achterstand.

In de achtervolging op het duo Breedt/Gerritsen ontspon zich een geanimeerde wedstrijd tussen het vijftal Auke Broex, Bertrand Hartemink, Jeroen van Hoeijen, Marcel Witte en Koos Jeroen Kers. In deze groep was het in de achtervolging stuivertje wisselen op een parcours dat bestond uit een mix van modder en ijs; eerst leek Bertrand de beste papieren te hebben. Hij sloot aan bij het duo Breedt/Gerritsen, maar een uitglijder kostte hem zijn onbevangenheid en hij werd weer opgeslokt door de achtervolgers. Daarna leek Koos Jeroen met veel macht en bravoure op weg naar het podium, maar hij verloor zijn bravoure door een valpartij op het gladste gedeelte. Witte, Broex en Van Hoeijen; allen leidden korte of langere tijd de achtervolging, maar uiteindelijk was het Van Hoeijen– warm gedraaid – die steeds beter ging rijden. Michael Breedt werd door hem achterhaald en ‘eeuwige concurrent’ Willard Gerritsen kwam onder handbereik, maar niet meer dan dat. (Voor de meeschrijvers: het is, met nog twee wedstrijden te gaan, 9-9 in de onderlinge competitie.) Winnaar Bart Harmsen had aan de streep een voorsprong van 4 seconden op nummer 2, Willard Gerritsen, en 17 seconden op nummer 3, Jeroen van Hoeijen. Mooi kampioenschap.

Bij de jongeren (t/m 1e jaars Junioren) werd Bertrand Hartemink onbedreigd kampioen.

 Uitslag CK Off the road WTC De Amstel, 30-01-2010
1 Bart Harmsen
2 Willard Gerritsen
3 Jeroen van Hoeijen
4 Koos Jeroen Kers
5 Marcel Witte
6 Michael Breedt
7 Auke Broex
8 Bertrand Hartemink (1e jongere)
9 Jan van Herwijnen
10 Patrick Molenaars
11 Bert Jan Hamer
12 Brendan Divall
13 Pierre Deen
14 Dolf Kloosterziel
15 Maarten Lindeboom
16 Ewoud Hartemink (2e jongere)
17 Edwin Commandeur
18 Egbert Vos
19 Jeroen Verhoeven
20 Coen Emmer

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑