15/16

KJK overwint trauma

Koos Jeroen Kers bevrijdde zich gisteren van een trauma waar hij al zijn hele wielercarrière onder gebukt gaat: van alles gewonnen, een ontelbare hoeveelheid criteriums en het nationaal kampioenschap op de weg bij de elite, maar nooit een clubkampioenschap van De Amstel…

Voor het zo ver was moest er gebouwd worden door een team van parcoursbouwers samengesteld uit leden van de vier deelnemende verenigingen; naast De Amstel gastheer ASC Olympia, WV Amsterdam en FC De Trappist. In grote lijnen werd het parcours van de ACC-finale aangehouden, maar gladheid dwong hier en daar tot improvisatie: delen van het wegcircuit waren immers één ijsbaan. Variatie werd gevonden op het talud dat drie keer beklommen moest worden (senioren), maar de Jeugd werd ontzien; zij hoefden slechts één keer omhoog en na de derde keer was iedereen het behoorlijk zat. Het publiek genoot er wel van en dat op “veldrit-prime time”, want er werd gestart om 15.00 uur, en zo hoort het ook.

Als eerste mochten de Jeugdrenners de prijzen verdelen. Het werd een dubbelslag voor de familie Mouris. Bij de jongste Jeugd pakte Michiel Mouris de overwinning voor Julian Vergouw en bij de oudste Jeugd was de winst voor Wessel Mouris met op de tweede plaats Tijmen van der Pijl en op drie Tristan Geleijn.

Voor de overige categorieën (40-, 40+, Nieuwelingen/Junioren en Dames) meldden zich maar liefst 40 Amstelrenners bij de inschrijftafel, en dan waren enkele favorieten (ziek, geblesseerd, trainingskamp) ook nog afwezig. Gecombineerd met de deelnemers van de andere verenigingen leverde dat een indrukwekkend startveld op in een prachtige winterzon.

Na de eerste hectische passage van het moeilijk begaanbare “Bosse-pad” werd duidelijk wie de boventoon zouden voeren: Victor Broex en Koos Jeroen Kers. Victor – de specialist – pakte zijn voordeel op de technisch lastige stukken; KJK ging op de snellere stukken erg hard. De eerste drie ronden wisselde de koppositie een aantal malen. Pas daarna wist KJK zich op een lange grasstrook definitief van Victor te ontdoen en sloeg hij twee vliegen in één klap: zijn eerste overwinning als veldrijder en eindelijk, eindelijk een keer clubkampioen van De Amstel!

Achter deze twee kemphanen was Max van de Water degene die het tweetal het langst in het vizier kon houden, maar tot een aansluiting kwam het nooit, reed de verrassende nieuwkomer Sander Boerkamp een sterke (inhaal-)race en waren Michael Breedt en Ewoud Hartemink na de start goed weg, maar zakten in de tweede helft terug. Titelverdediger Ewoud wel wat verder dan Michael….

Victor kwam als tweede over de streep en werd daarmee natuurlijk wel clubkampioen bij de Nieuwelingen/Junioren. Voor Victor en enkele andere Nieuwelingen was 45 min koers wel even wennen. Marcel Witte was op de 7e plaats de eerste 40-plusser en hield twee andere (bijna) vijftigers – Jeroen van Hoeijen en Auke Broex – op afstand. Judith van Maanen handhaafde zich prima en werd overall heel knap 15e en clubkampioen bij de Dames.

Daarnaast werden er in het peloton nog een aantal vader-zoon-duels uitgevochten die zonder uitzondering in het voordeel van de jongste generatie werden beslist. Eén echtpaar waagde zich op glad ijs en in de zachte modder. De man won.

Uitslag CK Veldrijden, 17 januari 2016:

 1. Koos Jeroen Kers (40-) Overall clubkampioen
 2. Victor Broex (Nwl/Jun) 1e
 3. Max van de Water (40-) 2e
 4. Sander Boerkamp (40-) 3e
 5. Michael Breedt, (40-)
 6. Ruben van der Pijl (Nwl/Jun) 2e
 7. Marcel Witte (40+) 1e
 8. Tony Stoffels (40-)
 9. Jeroen van Hoeijen (40+) 2e
 10. Ewoud Hartemink (40-)
 11. Auke Broex (40+) 3e
 12. Gijs Jorna (40-)
 13. Pierre Deen (40+)
 14. Simon Polstra (40+)
 15. Judith van Maanen (Dame) 1e
 16. Dick Visser (40+)
 17. Roel Gerritsen (40-)
 18. Job Lutjens (40-)
 19. Joost Mouris (40-)
 20. Niek Voogt (Nwl/Jun) 3e
 21. Johan van der Pijl (40+)
 22. Ben Mouris (40+)
 23. Joppe van de Weerdt (Nwl/Jun)
 24. Arno Vos (40+)
 25. Erik van Ravenzwaaij (40+)
 26. Jacqueline Hogenhout (Dame) 2e
 27. Alex de Vos (40+)
 28. Edwin Zandbergen (40+)
 29. Jan de Haan (40+) 1e in de categorie ‘extra ronde’
 30. Annemijn Briet (Dame) 3e

Plus een aantal DNF’s om verschillende redenen w.o.: Coen Emmer, Koen Warnier, Jort de Boer, Caspar Hermans, Serge van de Putte, Owen Geleijn, Menno Broex, Jan de Leeuw.

Mooie foto’s alvast te zien op FB van van Olympia Meer foto’s wellicht later.

IMG-20160117-WA0000
Het podium van de 40- met in het groen clubkampioen Koos Jeroen Kers
IMG-20160117-WA0002
Het podium bij de Nieuwelingen/Junioren
IMG-20160117-WA0001
Het Damespodium

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑