Ladies only

Algemeen

WTC De Amstel heeft een actieve vrouwenafdeling. Een aantal van hen rijdt met een KNWU licentie en er zijn dames die dat niet doen, maar die wel in groepsverband willen trainen en ook deelnemen aan de wedstrijden van Vrouwenwielrennen.nl en een aantal clubwedstrijden.

a.    Dames met KNWU-licentie

Nieuweling dames 15 en 16 jaar
Junior dames 17 en 18 jaar
Dame vanaf 19 jaar: Elite Vrouw of Amateur-Vrouw

Dames met een KNWU-licentie nemen ook deel aan de wegtraining die voor alle leden met licentie openstaat.
In de agenda op de homepagina staat vermeld wanneer deze plaatsvindt.

b.    Dames trainingsgroep Amstelveen/Ouderkerk aan de Amstel

De trainingen worden gegeven door Astrid Schop en Judith Rem beiden gediplomeerd wielrentrainster. Info: mailastridschop@gmail.com

Trainingsdag en –tijd, startplaats
Elke woensdag vanaf Hoger Einde Zuid 23 (net over de brug in Ouderkerk aan de Amstel).  De trainingen zijn van april t/m september. Vertrek om  19u00 (begin april en eind september om 18u30, in de agenda op de homepagina staat de vertrektijd vermeld). Een goede twee uur later zijn we weer terug bij het startpunt.

Niveau, grootte groep, trainingsvormen
Aan de training doen gemiddeld 15 vrouwen mee. Een deel van de groep traint voor wedstrijden, anderen zien de training als deel van hun voorbereiding op cyclosportieve tochten en weer anderen trainen gewoon om een keer in de week lekker ‘diep’ te gaan. In de loop van het jaar komen diverse trainingsvormen en aan bod: verschillende vormen van intervaltraining, sprinttraining, heuveltraining etc. Ook is er aandacht voor meer technische zaken als het rijden van bochten en waaierrijden. Tijdens de training wordt de groep meestal verdeeld in kleinere groepjes met daarin vrouwen van ongeveer gelijk niveau. Ook zijn er individuele opdrachten. Zo kan iedereen op haar eigen niveau trainen.

Vereisten om mee te kunnen trainen
Om mee te kunnen trainen moet je in ieder geval in het bezit zijn van een racefiets en een helm. Zorg dat je fiets in orde is en neem tijdens de training een reservebandje en een pompje mee. Omdat sommige trainingsopdrachten op tijd gaan is het handig als je een fietscomputer of (sport) horloge met een secondewijzer (op je fiets) hebt. Wil je de groep kunnen volgen is het zaak dat je al regelmatig gefietst hebt. De ervaring leert dat je toch wel twee keer in de week moet fietsen om goed mee te kunnen trainen.

Extra activiteiten of evenementen Wielervereniging WTC De Amstel wil het vrouwenwielrennen graag stimuleren en organiseert, juist ook voor vrouwen die zelden of nooit een wedstrijd gereden hebben, wedstrijden op het clubparcours en tijdritten. Een groot deel van de activiteiten worden georganiseerd in samenwerking met vrouwenwielrennen.nl en een deel door WTC De Amstel zelf.

….. (datum volgt): Clubkampioenschap dames: 1 uur en 10 ronden, aanvang 19.30 uur Locatie: Amstelveen, Startbaan

Vrouwenwielrennen.nl
Andere info is ook te vinden op de website: vrouwenwielrennen.nl. De website Vrouwenwielrennen.nl is bedoeld voor vrouwen die regelmatig op de racefiets zitten en die het leuk vinden om met andere vrouwen te trainen en (af en toe) wedstrijden te rijden. Op de site is o.a. uitgebreide informatie te vinden over de verschillende trainingsgroepen, wedstrijden, clinics en andere wetenswaardigheden op het gebied van vrouwenwielrennen.

 

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑