04/05

Dennis Andriessen en Jeroen van Hoeijen prolongeren titel in Off-the-road kampioenschap.


Zaterdag 15 januari 2005 werd op het zonovergoten Sportpark Sloten voor de zesde maal gestreden om het clubkampioenschap Off-the-road en al weer voor de derde maal was hier voor de senioren de Richard Dalmulder Trofee aan verbonden. Zoals altijd werd dit kampioenschap verreden in een gecombineerd wedstrijd van de WV Amsterdam, De Trappist en WTC De Amstel. Dit zorgt voor een mooi deelnemersaantal – 46 renners/-sters haalden een nummer – en een geanimeerde Après-off-the-road.
Nadat het startsein had geklonken presenteerde Willard Gerritsen zijn concurrenten en het publiek zijn bekende bliksemstart. In zijn spoor trok hij Dennis Andriessen, Jeroen van Hoeijen, Ger Koenen (WVA), Jeroen Verhoeven en net wel/net niet Jan van Herwijnen mee. Na één snelle ronde vond Willard het welletjes en liep hij zijn medekoplopers gaan. In de kopgroep hielden Jeroen (2x), Ger en Dennis het tempo hoog en zat Jan er soms bij en soms op 30 meter. Na drie ronden moest Dennis zijn snelle opening bekopen en loste hij uit de kopgroep. Jan leek op dat moment definitief op 50 meter van de kop te rijden. Dennis werd nog door verschillende renners overstoken, maar wist wel beslag te leggen op de titel bij de jongeren.
Eén ronde verder liet Jeroen Verhoeven zijn medekoplopers gaan en reden Jeroen van Hoeijen en Ger Koenen samen aan de leiding. Jan van Herwijnen passeerde de geloste Jeroen Verhoeven en reed nog steeds niet ver achter de koplopers. Deze hielden eendrachtig samenwerkend hun voorsprong vast en streden in een sprint om de ere-titel Algeheel Winnaar (Jeroen). Jeroen Verhoeven herstelde zich in de finale enigszins en wist Jan weer te passeren en zodoende beslag te leggen op de tweede plaats.
Opmerkelijk was dat bij de jongeren Lennart Mouris voor het eerst in zijn carrière de eindstreep van het CK Off-the-road wist te halen. Zijn rol van pechvogel werd dit jaar overduidelijk overgenomen door Joris van den Tol, die brak zijn fiets in twee stukken…..

Uitslag CK Off-the-road 2005

Senioren
1 Jeroen van Hoeijen
2 Jeroen Verhoeven
3 Jan van Herwijnen
4 Auke Broex (1e ATB)
5 Willard Gerritsen
6 Koen van Wijk
7 Joos Francke
8 Francis Linthorst (1e Dame)
9 Rinus Cerfontain
10 René Markus
11 Cor Baas
12 Ben Mouris
13 Jens Roep
14 Herman de Jong

Jongeren
1 Dennis Andriessen
2 Bart Harmsen
3 Lennart Mouris

Uitgevallen: Joris van den Tol

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑