2005

Clubkampioenschap 2005
Omdat Pasen dit jaar erg vroeg viel, viel ook Paaszaterdag (traditioneel de dag van het clubkampioenschap van De Amstel) erg vroeg, maar desondanks waren de omstandigheden aangenaam: droog, redelijke temperatuur en niet teveel wind. Nadat de Jeugd in diverse categorieën had gestreden om de titels, was het om 14.00 uur tijd voor de strijd om het algemeen clubkampioenschap, de titel in de B-categorie en de titel bij de Junioren.
Mogelijk door het vroege tijdstip in het jaar duurde het in tegenstelling tot voorgaande jaren lang voor de strijd ontbrandde. Pas na één uur koers ontstond een serieuze kopgroep: titelverdediger Patrick Bos koos samen met de sterk rijdende Rik Couturier en Joos Francke (B-categorie) het hazenpad. Nadat de A-rijders Auke Broex, Werner de Hamer, Seppe Hoogzaad en B-rijder René Markus waren aangesloten gingen in het peloton de alarmbellen rinkelen. Ronden lang bleef het gat niet groot , maar het peloton slaagde er niet in het te dichten: de samenwerking tussen de achtervolgers verliep verre van vlekkeloos. Uiteindelijk gaf het peloton zich gewonnen en liepen de koplopers snel verder weg. Joos kon het tempo in de kopgroep niet volgen en liet zich terugzakken in het peloton. Hierdoor was René de enige B-rijder in de kopgroep en werd hij na 1 ¼ uur en 10 ronden eenvoudig kampioen.
De kopgroep had ondertussen het gecapituleerde peloton op een ronde gezet en na deze hereniging was het Seppe die opnieuw voor de aanval koos. De sinds zijn degradatie opvallend sterk rijdende Auke was de enige van de koplopers die in staat was deze aanval te pareren en vrij vlot pakte de twee vluchters een ronde op hun medekoplopers en een tweede op het peloton. In het peloton begon de afstand zijn tol te eisen: steeds meer renners staakten de strijd en mengden zich onder de toeschouwers. Uiteindelijk werden slechts 6 A-rijders geklasseerd.
In de laatste ronde probeerde Seppe nog van zijn medevluchter weg te rijden, maar Auke vocht zich terug naar het wiel van Seppe. Een sprint à deux moest dus de beslissing brengen: nadat de beide kemphanen bijna stilstaand door de laatste bocht waren gekomen werd het kampioenschap na twee uur en 10 ronden op het laatste rechte eind beslist. Het was Seppe die met een half wieltje verschil de titel voor zich opeiste en de bijbehorende wisselbeker een jaartje in de kast mag zetten.

Uitslagen

Categorie A (8-9 jaar)
1 Wouter de Vink

Categorie B (10-11 jaar)
1 Bart Jan de Vink
2 Linnar Bos
3 Albert Jan van Zuilichem
Categorie C (12-13 jaar)
1 Bart Harmsen
2 Derk Abel Beckeringh
3 Joost Mouris

Categorie D (14 jaar)
1 Peter Vos
2 Tim Streefkerk
3 Robin de Blieck

Nieuwelingen
1 Yorick Bos
2 Erik Spronk

B-categorie
1 René Markus
2 Ben Mouris
3 Cor Baas
4 Joos Francke
5 Rinus Cerfontain
6 Ton van ‘t Schip
7 Jo Thewessem
8 Aart de Vink

Junioren
1 Patrick Bos
2 Rik Couturier
3 Dennis Andriessen

A-categorie
1 Seppe Hoogzaad
2 Auke Broex
3 Werner de Hamer
4 Coen Emmer
5 Jan van Herwijnen
6 Jeroen van Hoeijen

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑