Jeugd

Corona-update: Jeugd en Jongerentraining 30 april weer van start

Lees onder welke voorwaarden er getraind kan worden op het clubparcours: klik

 

Kennismaken wielrennen
Wil je wielrennen een keer proberen? Je bent van harte welkom bij WV de Amstel. Wij hebben leenfietsen en helmen beschikbaar. Onze trainers zorgen dat je snel en veilig mee kunt trainen.

De Amstel organiseert bijna het hele jaar door trainingen en wedstrijden. Als je een keertje wil komen kennismaken dan kan dat het beste op een dinsdagavondtraining. De trainingen zijn bedoeld voor kinderen tussen 7 en 14 jaar oud.

Vragen, aanmelden voor een proeftraining? Mail Sander Baars via jeugd@wvdeamstel.nl

Samenwerking De Amstel – Jumbo Visma
WV De Amstel is een van handvol verenigingen die samenwerkt met de Jumbo Visma Academy.
De Jumbo-Visma Academy is een initiatief dat meer jeugd aan het wielrennen moet krijgen én dat erop gericht is talent te ontwikkelen tot succesvol profwielrenner. De Jumbo-Visma Academy omvat onder meer scholenprojecten, verenigingsondersteuning en een nieuwe opleidingsploeg voor wielertalent onder 23 jaar en veldrijders.

“WV De Amstel is een ambitieuze club, met een levendige jeugdafdeling, die al heel wat talenten heeft voortgebracht. Onze eigen Dylan Groenewegen is er lid. Vanaf de eerste contacten zien we een gedeelde drive om meer jeugd aan het wielrennen te krijgen en jeugdrenners naar een nog hoger niveau te stuwen. Plezier en prestaties gaan hand in hand bij De Amstel,” aldus Jaap van Hulten van de Jumbo-Visma Academy.

Nieuw en vol met vragen over wielrennen?
Soms is het lastig je weg te vinden in het (jeugd)wielrennen. Hoe zit dat bijvoorbeeld met “verzetten”, licenties, transponders? Maak je geen zorgen. We hebben allemaal onze weg moeten vinden en wij helpen elkaar met plezier. Je kunt altijd even een ouder of trainer aanschieten. Natuurlijk kun je ook contact opnemen met de jeugdcoördinator (Sander Baars via jeugd@deamstel.nl) of je vraag stellen via de WhatsApp groep.

Trainingen en wedstrijden – wegseizoen 2020

Trainingen – dinsdag
Inrijden vanaf 17:30 uur. De training start om 17:45 uur en duurt tot 19:00 uur. De ouders zorgen dat de jonge renners veilig van en naar het parcours komen.

Voor de ouders die blijven kijken: wij zorgen voor een kopje koffie of thee.

We gaan door met de trainingen tot de zomervakantie in onze regio. De laatste training voor de zomervakantie is op dinsdag 30 juni. In de vakantie maken we het programma voor na de zomervakantie bekend.

Trainingen – donderdag
Vanaf donderdag 2 april zijn er ook activiteiten op donderdag. Te beginnen met de voorjaarscompetitie (VJC) in de maanden april en mei. Ook op donderdag beginnen de activiteiten om 17:45 uur.

De laatste training voor de zomervakantie is op donderdag 2 juli. In de vakantie maken we het programma voor na de zomervakantie bekend.

Clubkampioenschap 2020
Wie mag zich een jaar lang clubkampioen van De Amstel noemen? Dit jaar vindt het clubkampioenschap plaats op zondag 16 augustus 2020.  Op deze dag strijden alle categorieën van De Amstel voor hun felbegeerde trofee. Lees verder.

Voorjaarskampioenschappen Jeugd 2020
Vanaf zondag 16 februari organiseren de wielerclubs in en rond Amsterdam wekelijks een voorjaarskampioenschap. Daar is altijd startgelegenheid voor de Jeugd; starttijd 10.00 uur behalve bij het Kampioenschap van Amsterdam. Voor de complete kalender en de reglementen: Concept Voorjaarskalender bekend – WV de Amstel

Interclubwedstrijden 2020
De clubs uit de regio organiseren (bijna) wekelijks relatief laagdrempelige wedstrijden voor de jeugd. De sfeer is goed. De koers is hard. Een mooie manier om een betere wielrennen te worden. Hieronder vind je de kalender van de interclubwedstrijden Jeugd en de reglementen voor als we weer kunnen koersen:
Wedstrijdprogramma: Klik (update 24 juli 2020)
Reglementen: klik

KNWU 2020
De zogenaamde landelijke wedstrijden zijn wedstrijden op het hoogste niveau. Voor de kalender en inschrijven: Welkom bij KNWU

NK Kwalificatie
Voor veel jonge renners is het NK Jeugdwielrennen een van de wielerhoogtepunten van het jaar. Het aantal startplekken is beperkt. Selectie gaat op basis van een reeks kwalificatiewedstrijden per regio. Voor data en reglement van Noord-Holland zie: KNWU District Noord-Holland

Tijdrijden
Eenmaal in de maand wordt de dinsdagtraining afgesloten met een tijdrit op ons parcours. Hier vind je de resultaten uit het verleden (deze bieden geen garantie voor prestaties in de toekomst, maar geven wel een mooi beeld).
Hier de resultaten van 2020 (2 km): klik.
Hier de resultaten van 2019 (2 km): klik.
Hier de resultaten van 2018 (2 km): klik.
Hier de resultaten van 2017 (2 km): klik.
Hier de resultaten van 2016 (2 km): klik.
Hier de resultaten van 2015 (2 km): klik.
Hier de resultaten van 2014 (2 km): klik.
Hier de resultaten van 2013 (2 km): klik.
Hier de resultaten van 2012 (2 km): klik.
Hier de resultaten van 2011 (1 km): klik.

 

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑