Jeugd

Kennismaken wielrennen
Wil je wielrennen een keer proberen? Je bent van harte welkom bij WV de Amstel. Wij hebben leenfietsen en helmen beschikbaar. Onze trainers zorgen dat je snel en veilig mee kunt trainen.

De Amstel organiseert bijna het hele jaar door trainingen en wedstrijden. Als je een keertje wilt kennismaken dan kan dat het beste op een dinsdagavondtraining. De trainingen zijn bedoeld voor kinderen tussen 7 en 14 jaar oud.

Vragen, aanmelden voor een proeftraining? Mail Sander Baars via jeugd@wvdeamstel.nl

Motto

Beter met plezier

Wat bieden we en wat verwachten we?
De Amstel biedt:

 • Een veilige omgeving
 • Betrokken begeleiding en een gastvrije gemeenschap van trainers, ouders en jonge renners
 • Een gevarieerd en uitdagend programma
 • Activiteiten gericht op plezier en verbetering
 • Een (of meerdere) ouderavond(en) per jaar waarop uitleg gegeven wordt en vragen gesteld kunnen worden

De Amstel vraagt van de jonge renners en hun ouders:

 • Inzet
 • Betrokkenheid
 • De renners dragen clubkleding bij alle trainingen en wedstrijden
 • Een actieve bijdrage aan activiteiten
 • Een positieve bijdrage aan het plezier en de ontwikkeling van onze jonge renners en onze club 

Wat zeggen anderen?
“WV De Amstel is een ambitieuze club, met een levendige jeugdafdeling, die al heel wat talenten heeft voortgebracht. Dylan Groenewegen is er lid. Vanaf de eerste contacten zien we een gedeelde drive om meer jeugd aan het wielrennen te krijgen en jeugdrenners naar een nog hoger niveau te stuwen. Plezier en prestaties gaan hand in hand bij De Amstel,” aldus Jaap van Hulten van de Team Jumbo-Visma Academy.

De Team Jumbo-Visma Academy is een initiatief dat meer jeugd aan het wielrennen moet krijgen én dat erop gericht is talent te ontwikkelen tot succesvol profwielrenner. De Team Jumbo-Visma Academy omvat onder meer scholenprojecten, verenigingsondersteuning en een nieuwe opleidingsploeg voor wielertalent onder 23 jaar en veldrijders

Nieuw en vol met vragen over wielrennen?
Soms is het lastig je weg te vinden in het (jeugd)wielrennen. Hoe zit dat bijvoorbeeld met “verzetten”, licenties, transponders? Maak je geen zorgen. We hebben allemaal onze weg moeten vinden en wij helpen elkaar met plezier. Je kunt altijd even een ouder of trainer aanschieten. Natuurlijk kun je ook contact opnemen met de jeugdcoördinatoren (Sander Baars en Herman Pelgrim via jeugd@deamstel.nl) of je vraag stellen via de WhatsApp groep.

Trainingen, clubcompetities en tijdrijden
Op de dinsdag is onze reguliere training voor de jeugd. Deze start op dinsdag 7 maart en gaan, in principe, door tot de zomervakantie in onze regio. Op donderdag wordt er door de club in april/mei een voorjaarscompetitie georganiseerd.

 • Trainingen – dinsdag:
  Inrijden vanaf 17:30 uur. De training start om 17:45 uur en duurt tot 19:00 uur.
 • Voorjaarscompetitie – donderdag:
  Inrijden vanaf 18:00 uur. De wedstrijd start om 18:15 uur en duurt tot 19:00 uur.
 • Tijdrijden:
  Eens per maand wordt de dinsdagtraining afgesloten met een tijdrit op ons parcours. Hier vind je de resultaten uit het verleden (deze bieden geen garantie voor prestaties in de toekomst, maar geven wel een mooi beeld): klik.

De ouders zorgen dat de jonge renners veilig van en naar het parcours komen. In de vakantie maken we het trainings- en wedstrijdprogramma voor na de zomervakantie bekend. Volg de jeugd-app groep en de nieuwsberichten op de website voor de laatste informatie.

Wedstrijden – wegseizoen 2024
Het seizoen 2024 is van start. Er zijn op verschillende niveaus wedstrijden. Binnen de club, regionaal, interclub wedstrijden en landelijke wedstrijden georganiseerd onder de vlag van de KNWU.

Clubkampioenschap
De belangrijkste wedstrijd van het jaar! Wie mag zich een jaar lang clubkampioen van De Amstel noemen? Op deze dag strijden alle categorieën van De Amstel voor hun felbegeerde trofee. Dit jaar is het Clubkampioenschap op de weg op 30 maart 2024.

Regionale kampioenschappen
In het voorjaar worden er door verschillende clubs in de regio regionale kampioenschappen georganiseerd. Voor alle categorieën, dus ook voor de jeugd! (zie apart bericht)

Interclubwedstrijden jeugd Noord Holland
De clubs uit de regio (Noord Holland) organiseren normaliter (bijna) wekelijks relatief laagdrempelige wedstrijden voor de jeugd. De sfeer is goed. De koers is leuk. Een mooie manier om een betere wielrenner te worden.

Landelijke wedstrijden onder de vlag van de KNWU
De zogenaamde landelijke wedstrijden zijn wedstrijden op een hoger niveau. Hiervoor is een licentie, transponder (MyLaps) en een aangepast verzet voor de jeugd verplicht. Iedereen die aan deze eisen voldoet kan zich inschrijven. Samen met je kind op stap naar een wedstrijd is ook een onderdeel van de sport! Voor de kalender en inschrijven: Welkom bij KNWU.

NK Kwalificatie
Voor veel jonge renners is het NK Jeugdwielrennen een van de wielerhoogtepunten van het jaar. Het aantal startplekken is beperkt. Selectie gaat op basis van een reeks kwalificatiewedstrijden per regio. Voor wedstrijddata en reglement: klik.

 

 

 

 

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑