Jeugd

Kennismaken wielrennen
Wil je wielrennen een keer proberen? Je bent van harte welkom bij WV de Amstel. Wij hebben leenfietsen en helmen beschikbaar. Onze trainers zorgen dat je snel en veilig mee kunt trainen.

De Amstel organiseert bijna het hele jaar door trainingen en wedstrijden. Als je een keertje wilt kennismaken dan kan dat het beste op een dinsdagavondtraining. De trainingen zijn bedoeld voor kinderen tussen 7 en 14 jaar oud.

Vragen, aanmelden voor een proeftraining? Mail Sander Baars via jeugd@wvdeamstel.nl

Wat bieden we en wat verwachten we?

De Amstel biedt:

 • Een veilige omgeving
 • Betrokken begeleiding en een gastvrije gemeenschap van trainers, ouders en jonge renners
 • Een gevarieerd en uitdagend programma
 • Activiteiten gericht op plezier en ontwikkeling

De Amstel vraagt van de jonge renners en hun ouders:

 • Inzet
 • Betrokkenheid
 • Een actieve bijdrage aan activiteiten
 • Een positieve bijdrage aan het plezier en de ontwikkeling van onze jonge renners en onze club

Wat zeggen anderen?
“WV De Amstel is een ambitieuze club, met een levendige jeugdafdeling, die al heel wat talenten heeft voortgebracht. Onze eigen Dylan Groenewegen is er lid. Vanaf de eerste contacten zien we een gedeelde drive om meer jeugd aan het wielrennen te krijgen en jeugdrenners naar een nog hoger niveau te stuwen. Plezier en prestaties gaan hand in hand bij De Amstel,” aldus Jaap van Hulten van de Team Jumbo-Visma Academy.

De Team Jumbo-Visma Academy is een initiatief dat meer jeugd aan het wielrennen moet krijgen én dat erop gericht is talent te ontwikkelen tot succesvol profwielrenner. De Team Jumbo-Visma Academy omvat onder meer scholenprojecten, verenigingsondersteuning en een nieuwe opleidingsploeg voor wielertalent onder 23 jaar en veldrijders

Nieuw en vol met vragen over wielrennen?
Soms is het lastig je weg te vinden in het (jeugd)wielrennen. Hoe zit dat bijvoorbeeld met “verzetten”, licenties, transponders? Maak je geen zorgen. We hebben allemaal onze weg moeten vinden en wij helpen elkaar met plezier. Je kunt altijd even een ouder of trainer aanschieten. Natuurlijk kun je ook contact opnemen met de jeugdcoördinator (Sander Baars via jeugd@deamstel.nl) of je vraag stellen via de WhatsApp groep.

Trainingen en wedstrijden – wegseizoen 2021
De Amstel houdt zich aan de Corona richtlijnen. Binnen de richtlijnen organiseren we activiteiten. Omdat de richtlijnen, logischerwijs, regelmatig worden bijgesteld, kijken we telkens wat binnen de bestaande richtlijnen mogelijk is. We plannen dit jaar dan ook niet te ver vooruit.
We gaan, in principe, door met de trainingen tot de zomervakantie in onze regio. De ouders zorgen dat de jonge renners veilig van en naar het parcours komen.
In de vakantie maken we het programma voor na de zomervakantie bekend. Volg de jeugd-app groep en de nieuwberichten op de website voor de laatste informatie.

Begin april 2021 gaan we uit van:

 • Trainingen – dinsdag
  Inrijden vanaf 17:30 uur. De training start om 17:45 uur en duurt tot 19:00 uur.
 • Voorjaarscompetitie – donderdag
  In de maanden april en mei houden wij de voorjaarscompetitie op donderdagen. Inrijden van 18:00, start 18:15, einde uiterlijk 19:00.

Tijdrijden
Eenmaal in de maand wordt de dinsdagtraining afgesloten met een tijdrit op ons parcours. Hier vind je de resultaten uit het verleden (deze bieden geen garantie voor prestaties in de toekomst, maar geven wel een mooi beeld).
Hier de resultaten van 2021 (2km): klik.
Hier de resultaten van 2020 (2 km): klik.
Hier de resultaten van 2019 (2 km): klik.
Hier de resultaten van 2018 (2 km): klik.
Hier de resultaten van 2017 (2 km): klik.
Hier de resultaten van 2016 (2 km): klik.
Hier de resultaten van 2015 (2 km): klik.
Hier de resultaten van 2014 (2 km): klik.
Hier de resultaten van 2013 (2 km): klik.
Hier de resultaten van 2012 (2 km): klik.
Hier de resultaten van 2011 (1 km): klik.

Seizoen 2021
Voor de planning van reguliere activiteiten als het clubkampioenschap, interclub wedstrijden, KNWU wedstrijden, het NK, meerdaagse wedstrijden: houdt de website en jeugd app groep in de gaten. Corona dicteert hier de mogelijkheden.

Voorlopige kalender interclub jeugd Noord Holland.
Voor de jeugd komen de wedstrijden weer op gang. De clubs uit de regio zijn gestart met de interclub wedstrijden. De wedstrijden zijn alleen toegankelijk voor leden van Noord Hollandse clubs. De wedstrijden zijn (vanwege de Corona maatregelen) uitgebreid met categorieën tot en met 1ste jaar junioren. Om alvast te omcirkelen in de agenda: 11 juli is De Amstel gastheer. Hier de kalender en het reglement.

Reguliere evenementen in het seizoen?

Clubkampioenschap
Wie mag zich een jaar lang clubkampioen van De Amstel noemen? Op deze dag strijden alle categorieën van De Amstel voor hun felbegeerde trofee.

Voorjaarskampioenschappen Jeugd
Vanaf het vroege voorjaar organiseren de wielerclubs in en rond Amsterdam wekelijks een voorjaarskampioenschap. Daar is altijd startgelegenheid voor de Jeugd; starttijd 10.00 uur behalve bij het Kampioenschap van Amsterdam.

Interclubwedstrijden
De clubs uit de regio organiseren (bijna) wekelijks relatief laagdrempelige wedstrijden voor de jeugd. De sfeer is goed. De koers is hard. Een mooie manier om een betere wielrenner te worden.

KNWU
De zogenaamde landelijke wedstrijden zijn wedstrijden op een hoger niveau. Voor de kalender en inschrijven: Welkom bij KNWU

NK Kwalificatie
Voor veel jonge renners is het NK Jeugdwielrennen een van de wielerhoogtepunten van het jaar. Het aantal startplekken is beperkt. Selectie gaat op basis van een reeks kwalificatiewedstrijden per regio. Voor data en reglement van Noord-Holland zie: KNWU District Noord-Holland

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑