11/12

Spannend clubkampioenschap off the road, winst voor Marcel Witte

Het parcours lag er droog en snel bij en de parcoursbouwers hadden hun uiterste best gedaan de renners een aantrekkelijke omloop voor te schotelen door ten opzichte van de wedstrijd in de Amsterdamse Crosscompetitie enkele wijzigingen door te voeren die duidelijk verbeteringen waren.

Voordat de senioren los gingen op het parcours reed de Jeugd zijn clubkampioenschap. Daarbij waren zes Amstelshirtjes die samen met een achttal Olympianen een mooi pelotonnetje vormden. Na een halve ronde zag het publiek echter zes Amstelshirtjes passeren en daarna pas de Olympia-renners, net als later bij de seniorencross.

Direct na het vertrek bij de Jeugd nam Victor Broex het voortouw, zoals verwacht. Verrassend was het dat niet mede-favoriet Teun Mouris in het wiel zat, maar wel zijn broer Menno. Menno had zich voorgenomen een sterke koers te rijden en wist het wiel van zijn broer maar liefst vier van de zes ronden vast te houden en daardoor een voorsprong op de van het schaatsen wat vermoeide Teun op te bouwen die Teun in de laatste twee ronden niet meer kon dichtrijden. Victor dus clubkampioen, voor Menno en de bronzen Teun.

Daarachter streden Sander Luijken, Niek Voogt en Julia van Ravenzwaaij nog om de plaatsen vier tot en met zes en ze eindigden ook in die volgorde, waarbij Niek het goud bij de jongste categorie opeiste.

Na het startschot voor de senioren vormde zich onmiddellijk een grote kopgroep met daarbij alle kanshebbers voor een hoge klassering: Michael Breedt, Jort de Boer, Ewoud Hartemink, Marcel Witte, Jeroen van Hoeijen, Koos Jeroen Kers, Jan van Herwijnen en titelverdediger Bertrand Hartemink. Deze groep ontwikkelde de eerste drie ronden een moordend tempo op het droge parcours, maar bleef intact.

In het vervolg van de wedstrijd begon het achttal door tempowisselingen uit elkaar te vallen en Hartemink & Hartemink, Van Herwijnen en De Boer moesten uiteindelijk passen waardoor in de finale het viertal Van Hoeijen, KJK, Breedt en Witte overbleef, waarbij laatstgenoemde de sterkste indruk maakte: tempoversnellingen van hem deden de kopgroep kraken zonder dat het tot een definitieve splitsing kwam. Twee ronden voor het eind werd dit viertal echter toch uit elkaar gescheurd door weer een tempoversnelling van Witte. KJK en van Hoeijen moesten een gaatje laten, Breedt haakte definitief af.

In de laatste ronde sprak KJK zijn reserves aan en een furieuze slotronde, waarop ook Van Hoeijen geen antwoord had, bracht hem nog bloedstollend dicht bij koploper Witte, maar die hield het hoofd koel en had op de streep nog een paar meter over op de ontketende KJK. Mooi kampioenschap, met Marcel Witte als de terechte winnaar.

Uitslag CK off the road WTC De Amstel, 15 januari 2012

Senioren
1. Marcel Witte
2. Koos Jeroen Kers
3. Jeroen van Hoeijen
4. Michael Breedt
5. Jort de Boer
6. Jan van Herwijnen
7. Bertrand Hartemink
8. Frank Egberts
9. Simon Polstra
10. Pierre Deen
11. Alain Roedoe
12. Dolf kloosterziel
13. Erik van Ravenszwaaij
14. Jan Buisman
15. Jan Jacob Beckeringh

Nieuwelingen/Junioren
1. Ewoud Hartemink
2. Gijs Jorna

Dames
1. Yvette Broex
2. Madeleen Hartemink
3. Judith Rem
4. Bianca Koning

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑