12/13

Dylan Groenewegen wint winters CK veldrijden

Op een zonovergoten Sportpark Sloten reden de crossers van De Amstel, De Trappist en Olympia zondagmorgen hun rondjes door het veld. Één man stak er met kop en schouders bovenuit: Dylan Groenewegen die zijn eerste clubtitel pakte met ruime voorsprong op de nummers twee (Michael Breedt) en de nummer drie (de verrassende Peter Giljam). Max van de Water was de beste jongere. In een ver verleden predikte de Cyclo-cross afdeling van de UCI  “Speed, Colour and Danger” voor het crossen. En dat alles kregen de crossers zondag. Het had een paar graden gevroren en het parcours lag er dus snel en droog bij. Daarnaast was het de mooiste winterdag van dit jaar: een staalblauwe hemel en een heerlijk zonnetje, en tenslotte zat er het nodige gevaar in de koers: de molshopen waren veranderd in verradelijke bakstenen en de sporen van de eerdere moddercrossen gaven je soms het gevoel vast te zitten in de tramrails van de Leidsestraat. Iedereen kwam er uiteindelijk zonder kleerscheuren vanaf en met blossen op de wangen werd na afloop gretig warme choco besteld in de kantine.

De Jeugd mocht uiteraard weer als eerste starten en het gezamenlijke kampioenschap van Olympia en De Amstel (De Trappist heeft geen jeugd) bracht bij de jeugd een veertiental renners aan het vertrek verdeeld in 2 categorieën: 1-4 & 5-7. Bij de jongste jeugd was het voor Tristan Geleijn (sinds 1 januari met broer Owen in Amstel tenue) een makkie: hij ging lekker mee met de groten en won dus ook. Bij de oudste jeugd liet Victor Broex (een dag eerder de hele dag aan het inrijden op het NK parcours van de Beekse Bergen) er geen misverstand over bestaan wie de sterkste was: hij won met overmacht.  In de eerste ronde reden Koen Warnier en Owen Geleijn nog in de buurt, maar vanaf ronde twee liep hij heel ver weg. Koen Warnier ging in de fout in een bocht bij WVA en moest herstelwerk verrichten waardoor hij een aantal plaatsen verloor. Toch kwam hij sterk terug vanuit het achterveld. Owen bleef onbereikbaar (2e), maar de inhaalrace bracht Koen wel weer langs Menno Broex, Niek Voogt en tenslotte Bente van Teeseling waardoor hij toch derde werd. Bente reed na haar hoogtestage in Nepal een sterke koers als vierde en Menno en Niek besliten in een millimetersprint (altijd leuk voor het publiek) hun koers (Menno 5e). Daarachter kwamen ook Julia van Ravenzwaaij (7e), Sven Raats (8e), Tobias Verheijen (9e) en Vincent Luijken (10e) over de streep.

Bij de koers van de overige categorieën een kleine 40 vertrekkers waarvan De Amstel er 19 voor zijn rekening nam verdeeld over drie categorieën: Nieuwelingen/Junioren, Dames en Senioren. Dat hadden er meer kunnen zijn, maar enkele NK renners verkozen een eenheid rust boven een wintertochtje op Sloten, en enkele renners kwamen gewoon in het zonnetje staan om te kijken. Zij zagen Dylan – de dag ervoor teruggekomen van een trainingskamp op Mallorca – de kopstart nemen met Michael Breedt in zijn spoor. Na een halve ronde moest Michael afhaken omdat Dylan eenvoudigweg te hard reed: na elke bocht vol aanzetten en blijven geven tot aan de finish. Dat deed Michael ook en hij pakte souverein en geconcentreerd het zilver. Achter Michael de meer verrassende strijd van de Masters. De zieke Willard Gerritsen herrees nadat hij ‘s ochtens het parcours had uitgezet en stond toch aan de start. Hij startte dus weer snel met de beide JvH’s (Herwijnen en Hoeijen) in zijn wiel. Het was echter verrassender dat daarvóór Peter Giljam en Teun Veken (Trappist) reden. Peter (ook parcoursbouwer) had een superdag, want niet alleen gooide hij Veken los, maar ook bouwde hij een voorsprong op de JvH’s op van bijna twee minuten en pakte daarmee het brons van De Amstel.  Jan en Jeroen gingen Willard voorbij nadat deze een foutje maakte en reden rondenlang vlak voor de zwoegende veldrijtrainer uit. De ervaring van Jeroen gaf de doorslag en hij gaf Van Herwijnen in de finale het nakijken: Jeroen 4e, Jan 5e, Willard 6e. Daarachter reed Max van de Water als 7e en eerste van de Jongeren over de streep ruim voor Teun Mouris (die met het NK in de benen moeite had met de lengte van de koers) en Gijs Jorna als 3e jongere. Max had liever op de baan gereden, maar op dit harde parcours kwam hij ook goed uit de voeten. In het wiel van Gijs zat Julia Evers die daarmee de damestitel opeiste. 

Tijdens de prijsuitreiking werd de  Olympia-Amstel-Trappist-uitslag vakkundig ontvlochten en de medailles uitgereikt. Helaas vergat men de Wisseltrofee aan Dylan uit te reiken, maar dat werd buiten nog rechtgezet. Deze cross was voor de die-hard crossers alvast een goede training voor de laatste crossen van het seizoen, want met de verwachte vorst zou het op het NK Jeugd en in de Nes wellicht ook wel weer eens bevroren kunnen zijn.  Foto’s volgen later nog. Hier de Amstel-uitslag.

Uitslag CK Off-the-Road 13 januari 2013

Senioren

1. Dylan Groenewegen

2. Michael Breedt

3. Peter Giljam

4. Jeroen van Hoeijen

5. Jan van Herwijnen

6. Willard Gerritsen

7. Jan Buisman

8. George Visser

9. Jan Jacob Beckeringh

10.Erik van Ravenzwaaij

11. Jan de Haan

Nieuwelingen/Junioren

1. Max van de Water, 2. Teun Mouris, 3. Gijs Jorna, 4. Michael den Toom, 5. Sander Luijken, 6. Alexander Evers

Dames

1. Julia Evers, 2. Judith Rem

Jeugd 5-7: 1 Victor Broex, 2 Owen Geleijn, 3 Koen Warnier,4 Bente van Teeseling, 5 Menno Broex, 6 Niek Voogt, 7 Julia van Ravenzwaaij, 8 Sven Raats, 9 Tobias Verheijen, 10 Vincent Luijken

Jeugd 1-4: 1 Tristan Geleijn

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑