Nieuwe organisatie = nieuwe locatie: AAW wordt AVW

Na een succesvolle jubileumeditie (ondanks corona) is het dit jaar tijd voor de 6e editie van de Amstel Alpenweek. Dit keer niet meer zoals voorheen rondom Bourg-d’Oisans maar iets dichter bij huis in de Vogezen. Geen gevreesde pieken zoals de Col de Parqetout maar ook de Grand Ballon kan voor genoeg afscheiding zorgen en het gebrek aan echte alpencols geeft waarschijnlijk meer mensen kans op (rit)winst. Het principe blijft uiteraard hetzelfde, eind augustus (21 t/m 26) een week lang koers met een handicapsysteem en een gezellige camping als uitvalsbasis. Doorgaan met het lezen van “Nieuwe organisatie = nieuwe locatie: AAW wordt AVW”

AAW etappes 5 en 6: serieus koers rondom het stuwmeer van Allemond

Wie denkt dat de Amstel Alpenweek alleen maar klimmen is in het (hoog)gebergte heeft het mis. Het is juist de afwisseling van relatief vlak naar kort steil en weer naar lang iets minder steil. Tel daarbij op de warmte en het voortdurend rijden in wedstrijdverband en je hebt alle ingrediënten voor een zware week. De hoogte 2000 + staat gepland voor de slotdag. Op donderdag stonden twee etappes op het programma: een ultrakorte sprinttijdrit, en na het middaguur een klimomloop rond het stuwmeer van Allemond. Doorgaan met het lezen van “AAW etappes 5 en 6: serieus koers rondom het stuwmeer van Allemond”

Etappe 2 AAW: nu al in een plooi?

De tweede etappe stond wederom in het teken van veel klimmen. Maar naast de 2166 hoogtemeters over 83 km waren er ook genoeg ‘vlakke’ stukken waar de renners naar elkaar konden loeren. Maar liefst acht startgroepen (!) stonden maandagmorgen tussen 10 en 11 uur te trappelen voor vertrek van de etappe Bourg-d’Oisans naar Val du Veneon via Allemont over Villard-Reculas, ‘Balcon’ en de klim richting La Bérarde, vijf kilometer na Venosc . Had de winnaar van de eerste etappe Niek Voogt genoeg pijlen bij zich om er met de winst vandoor te gaan? Doorgaan met het lezen van “Etappe 2 AAW: nu al in een plooi?”

De AAW loert: zondag begint het

Het hele seizoen werden er zaken afgelast of uitgesteld. Eén evenement lijkt de coronatijd te gaan overleven: de Amstel Alpenweek 2020 gaat vermoedelijk gewoon door. Altijd met twee woorden spreken in dit rare jaar. Voor de vijfde keer strijkt een peloton Amstelrenners en -rensters in de Franse Alpen neer om elkaar op het scherpst van de snede te bekampen in de AAW, editie 2020.  Op deze site de komende week uiteraard de nodige verhalen en bespiegelingen. Wellicht tot vervelens aan toe. Doorgaan met het lezen van “De AAW loert: zondag begint het”

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑