Iedere dag verrassingen in de Amstel Alpenweek

Ook de derde dag van AAW ’16 verliep niet helemaal zoals gepland. Onzekere renners die twijfels hadden over hun routekennis verkenden ‘s ochtends vroeg de slotklim….en ja hoor…juist vandaag besloten de plaatselijke stratenmakers dat er een laag teer met steentjes gestrooid ging worden.

De Directie van AAW ’16 moest toen even snel schakelen…en de finish werd verplaatst naar Bocht 7…u weet wel: 5 km onder de top van Alpe d’Huez. Waar de feestsupporters altijd een oranje bocht inrichten. Bij gebrek aan de Alpe in de Tour deed de AAW het maar. Voor de etappe maakte het nauwelijks iets uit: slechts 1,5 km korter dan gepland…maar dan misten de renners wel het stukje naar La Maronne.

Het verloop van de etappe was ook anders dan voorheen. Sander Boerkamp won namelijk niet: tweede. hij kwam op de streep bij de kerk van Huez enkele honderden meters tekort om de vroeg ontsnapte Michael Breedt te achterhalen. Breedt was lange tijd vooruit met dé Strava-Master Dick Visser en de altijd onberekenbare Jeroen Verhoeven. Verhoeven en dé Visser werden wel achterhaald door de ontketende Boerkamp, maar Breedt, de friste van het stel, won dus.

In het klassement is het ná Sander uiterst interessant. Deen (pakte een gaatje op zijn Nemesis Broex), Stoffels, Altyzer en Winthagen vormen met Broex het groepje dat om plaats twee strijdt, terwijl Hermans en Witte optimaal profiteren van hun rustige start.

Morgen de Koninginnerit met – als het goed is – vier cols. Het wordt warm, ver en moeilijk.Stand AAW na 3 dagen

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑