Dinsdagavondcompetitie: veel kwaliteit

Zo langzamerhand wordt het niveau van koersen op de dinsdagavond behoorlijk hoog. Zeker voor renners die het koersen vooral zien als een leuk tijdverdrijf om een beetje in vorm te blijven valt dat niet mee. Het tempo lag na de loze ronde direct zo hoog dat enkele diesels nog niet op toeren waren en het peloton in drie of vier stukken brak.

De eerste groepen kwamen uiteindelijk wel weer samen maar de laatste groep had wel heel snel een rondje aan de koersbroek. Maar het hoge tempo van de eerste helft was ook voor de betere renners een zware belasting geweest. Het tempo zakte flink en degene voor wie dat weer een goede reden was om te demarreren kwam er meestal snel achter dat de eigen reserves iets te beperkt waren om uit de greep van het peloton te blijven. Kortom, wielrennen werd weer een sociale bezigheid.

Dat iedereen weer kan meekomen betekent helaas ook wel dat de uitslag goed is te voorspellen. Raul Woudstra is ook behoorlijk rap maar moest Camiel Zwart toch voor laten gaan. Ruud Verbeek, Tim Schreurs, Michael Breedt en Jan Buisman verdeelden de overige punten.

Bijna halverwege het seizoen is het voor plek één niet meer spannend, maar daar achter is dringen geblazen tussen renners die er altijd zijn en af en toe wat extra punten meepakken en renners die minder komen maar wel af en toe top-3 rijden.

De stand: klik.

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑