Mooie Ronde van Kortenhoef en andere koersen (update)

Na de vrijdagse Ronde van Nes was er op veel plekken elders in het land ook mooie koers. De Amstelrenners van jong tot oud reden her en der hard mee. De podiumuitslagen waren er voor de Jeugd. Een update.

In Kortenhoef werd de vermaarde wielerronde van Kortenhoef nieuw leven ingeblazen. Vlakbij het ooit door vele tienduizenden bezochte na -Tour criterium-parcours was een prachtig omloopje van 3,2 km uitgezet en reed de Jeugd een iets kleiner rondje door het dorp. Dat gaf mooie plaatjes van mooie koersen.

Het was warm…

De Amstelmasters waren met 7, en bijna allen deden ze hun duit in het zakje van het koersverloop. Vooral Bas Koster ging voor de premies, terwijl Michiel Winthagen de aanmoedigingen van zijn ploeggenoten ter harte nam en zelfs twee keer probeerde te ontsnappen. Verder reden Pierre Deen, Auke Broex en Caspar Hermans actief mee. In de laatste kilometers werd er op het oog een treintje opgezet door Pierre en kon Caspar als eerste de laatste bocht voor het lange finishstuk nemen. Twee anderen kwam er overheen, maar de 3e plaats was weer bloemen. Auke werd kort daarachter 5e, Pierre 10e, Bas 12e en Michiel 13e. Jan van Herwijnen en Wouter de Jonge bolden op enige achterstand over de streep.

Patrick Bos en Max van de Water reden bij de Elite, maar konden als resp. 4e en 22e (net) geen podiumfoto halen halen.
Bij de Jeugd reden in de oudste klasse Mees van Duren en Jelle Boonstra uit het vertrek weg om nooit meer teruggezien te worden en waren er meer podiumplaatsen. Een uitgebreid verslag van een “verhitte”Jeugdronde staat hier.
Mooi rondje, veel en enthousiast publiek, goede premies: deze ronde verdient meer!

In Zaandam bij DTS reed de Jeugd zaterdag haar laatste plaatsingswedstrijden voor het NK.
Voor de pauze 2 Amstel jongens aan de start. Michiel Mouris liet zich inspireren door Chris Froome en reed 7 van 11 ronde solo. De drie achtervolgers kwamen er maar niet bij.  Ook toen hij peleton op een ronde zette ging hij onverstoorbaar door in zijn tijdrit modus (met het peloton in zijn wiel). Dikverdiende winst voor Michiel. Tyler Eyk liet deze koers even lopen. Een dag later in Erp zette hij er wel weer een streepje bij.

Max Baars (categorie I) had er zin in. Het ‘overgeven – come back – incident’ op het DK had indruk gemaakt bij de toeschouwers, maar leidde bij Max vooral tot extra ambitie het bij DTS goed te doen. In categorie I is wielrennen soms gewoon hard fietsen, maar vandaag is het koersen en maakt Max dankbaar gebruik van het kopwerk van anderen. Hij sprint naar winst uit een kopgroep van 3. Na de pauze waren er nog twee tweede plaatsen. Jelle Boonstra in cat 7 en Julian Vergouw in cat Vi. De mannen zijn goed bezig. Volgende week, 3 juni zijn er Interclubwedstrijden bij De Amstel. Alle Jeugd en Nieuwelingen zijn welkom.

In het Brabantse Westerhoven reed Koos Jeroen Kers als pasgetrouwd man naar een tweede plaats. Patrick Bos werd daar 6e. Er werd nog meer gekoerst en de redactie verwacht nog een heroisch verslag, wellicht.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑