Dinsdagavondcompetitie: afzien

Deze week hield iedereen zich keurig aan de doelstelling van de eerste 25 minuten. Een regelmatig tempo zodat de nieuwkomers, die er bijna iedere week wel zijn, kunnen wennen aan het parcours en het rijden in het peloton.

Het nadeel (niet voor iedereen natuurlijk) is wel dat het elastiekje bij een aantal renners steeds strakker gaat staan, ze willen gewoon hard rijden. Dus nadat de koers was vrijgegeven ging de snelheid naar 45 en bleef dat net zo tot de helft van het peloton was gelost en minimaal één of twee rondjes aan de koersbroek had. Sommigen kozen er voor om de wedstrijd helemaal te verlaten en aan de kant toch even te controleren of het wel dinsdag was.

Het hoge tempo zorgde er wel voor dat demarrages nauwelijks verder kwamen dan enkele tientallen meters en de avond weer gewoon eindigde met een sprint. Camiel won (gaap), Ruud Verbeek bekroonde een effectief gereden koers met een solide tweede plek voor de twee Jorissen (Maarleveld en van Nieuwkerk), Robert Vicic en Tom Wolters.

Aan de stand verandert de laatste tijd weinig omdat de bovenste renners vaak blijven komen en steeds punten scoren: klik.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑