Mooie wedstrijden in Nes aan de Amstel

Het was vrijdagavond gezellig druk in en rondom het landelijk gelegen Nes aan de Amstel. De  53e Van der Veldt Wielerronde van de Nes stond op het programma, met 4 categorieën die gingen strijden om de podiumplekken en de ereplaatsen. Grote startvelden, met elk jaar weer nieuwe gezichten van ver buiten de regio. Nes blijft een unieke ronde. Zou de wind een spelbreker zijn?

Kenners weten inmiddels dat de lange en niet al te brede Nesserlaan het breekpunt kan zijn in de koers. Maar dit jaar stond de aanwezige noordwestenwind net te veel in de rug, waardoor het wel lang op de kant ging, maar iedereen zijn snelheid kon behouden. De renners moesten ook op andere plekken de koers gaan maken.

Amateurs/Junioren
Solo winnen in Nes is niet eenvoudig. Je moet heel sterk zijn, en soms wat geluk hebben. Job van der Wal lukte het vrijdagavond. Hij kon zich losrijden uit de kopgroep. Een kopgroep waarin Amstelrenner Joris van Nieuwkerk nog nipt bij kon aansluiten. Wessel Mouris had superbenen, ging vol voor de premiesprints, maar zat helaas maar even in de kopgroep.

Masters
De Amstelmasters hielden hun potentieel wat achter de schermen deze koers, stiekem misten ze een kopman. Er werd attent gereden, diverse pogingen gedaan om weg te komen. Maar in de kopgroep van 7 ontbrak de Amstelrenner. Wel sterk podium: Brian Burggraaf (na Amstelveen weer winst in een Amstelronde), Arnoud Witsenburg en Cees Snoek.

Nieuwelingen
Wederom een solo-aankomst hier. Lennard Meinema uit Amersfoort had zo’n 20 seconden voorsprong op het peloton. In het begin van de wedstrijd was er een valpartij waardoor het grote Nieuwelingenpeloton  snel versplinterde. De Amstel-Nieuwelingen speelden een bijrol. Helaas kwam ook een van onze renners, Jorrit Wynia, ten val en met een gebroken pols moest hij de koers staken. Sterkte.

Vrouwen
Deze wedstrijd eindigde in een massasprint. Charlotte Kool uit Kortenhoef was de snelste. Judith van Maanen zat nog mooi bij de eerste 20.

Uitslagen
Lees alles na op Sporthive.

Amstelrondesklassement
In de Amateurs/Junioren-klasse wordt gereden om het overkoepelende Andantino klassement. De Nieuwelingen strijden voor het Rechtstaete klassement. Stand volgt nog.

Volgende afspraak: 15 juni, Ronde van de Ronde Hoep.

Foto’s
Hans Steekers heeft een mooie serie gemaakt.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑