NCK 2021: de voorbereiding is begonnen

Met een paar mooi (na)zomeravonden is deze week gestart met de voorbereiding op een van de jaarlijkse hoogtepunten: het NCK, het NK ploegentijdrit in de Flevopolder. Vooral in Oukoop was het deze week druk op de training. En er is ambitie: opnieuw voor medailles gaan.

Vorig jaar stonden er vier ploegen op scherp om weer te scoren op het NCK, en we weten hoe dat afliep….op het laatst kon het NCK niet doorgaan (*).  Maar nu gaat het natuurlijk wel door, dat kan niet anders.
Ploegleiders Hans Leijnse (Jeugd), Joost Mouris (Nieuwelingen/Junioren), Roel Mouris (Elite/Beloften) en René Markus (dames) zijn hun troepen nu aan het verzamelen. Daar gaan we voor: het Algemeen Clubkampioenschap. Het NCK op zaterdag 2 oktober: één keer per jaar met je clubgenoten namens De Amstel knallen. De ultieme teamsport.
En De Amstel is daar de laatste jaren goed in: in 2019 drie ploegen in de top-10, met de prachtige gouden Damesploeg, de bronzen Junioren ploeg en zilver in het overall clubklassement. Een enkele topper heeft wellicht andere verplichtingen, maar andere toppers zullen er wel zijn: je kan tenslotte Nederlands kampioen worden! En los daarvan: iedereen die hard en goed genoeg rijdt kan in de ploeg komen.

De komende weken wordt er in ieder geval door de Jeugd getraind op de maandagen en de overigen op de dinsdagen 14, 21 en 28 september, en de donderdagen 16 en 23 september. vertrek om 18.00 uur bij De Haan. Ook zal het parcours wellicht nog een keer verkend worden.
En ook als je niet meteen in aanmerking zal komen voor het NCK: het zijn keigoede trainingen.

(*) masochisten kunnen dat bericht hieronder nog eens lezen:

Geen NCK voor onze topploegen

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑