Peloton AAW weer naar de Alpen

Op dit moment is een dikke dertig renners en begeleiders aan het inpakken om vrijdag/zaterdag neer te strijken in het gebied rond Bourg d’Oisans voor een week zelfgebrouwen koers op het scherpst van de snede. Uiteraard zullen de verrichtingen van de renners door het thuisfront nauwgezet gevolgd worden. De Redactie kreeg  al veel informatie van de Directie door.

Kwaliteit van de deelnemers is weer hoog

Volgens de Directie is het deelnemersveld een ietsje kleiner en vooral rijper dan in 2014. De winnaar van AAW2014, Ewoud Hartemink, is er niet bij, maar de nummers 2 t/m 10 wel.  De eindstand 2014:  Klik !  Maar deze mannen zullen het lastig krijgen met een aantal uiterst goed getrainde “zij-instromers” in de wielersport. Deze mannen met namen als Stoffels, Boerkamp en Visser zullen naar verwachting geen moeite hebben met de hoogtemeters, danwel de lengte van de etappes.  Maar enkele ervaren rotten met geen grammetje te veel, zoals Deen, Broex en Altyzer, maar ook de net zo afgetrainde, maar debuterende, Winthagen en Hermans, zullen naar verwachting tegen de bergen op fladderen.   Schakel de taaiheid van een aantal oudere renners niet zo maar uit: mentale weerbaarheid is een belangrijk onderdeel van deze week.

Ander parcours

Het uitgetekende parcours biedt garantie voor veel spektakel. Een nieuwe finale- etappe (via Vaujany) naar de Croix de Fer met veel hoogtemeters, met daarvoor een compleet nieuwe Koninginnerit. Het peloton start zondag met een korte openings- Grimpée van de klim naar Oz- en Oisans over 13 km. De echte klim duurt 7,5 kilometer met 650 hoogtemeters, dus dat valt allemaal nog wel mee hoewel na de proloog nog een neutraal deel op het programma staat.

Daarna zal de Directie met minuten gaan smijten in de verdeling in niveaugroepen en de MedioFondo en de GranFondo met de bijbehorende handicaps. Voor de volgers in Nederland wellicht ondoorgrondelijk, maar voor de deelnemers meestal zo klaar als een klontje….en uiteindelijk gaat de sterkste toch winnen; de hoogst-geplaatsten in het klassement vechten het immers altijd samen uit. Dat gebeurt dan namelijk in de zes volgende etappes (4 lange etappes, een individuele tijdrit en een omloopje). Zie het  Roadbook met profielen en routes.

Van de editie 2012 zijn nog beelden.. …Filmpje . Komende week veel méér op deze site over deze serieuze koers met een knipoog.

Een gedachte over “Peloton AAW weer naar de Alpen

  1. Volgende keer op een tijdstip dat de jonkies die nog naar school gaan de strijd met de ervaren knarren aan kunnen gaan?

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑