Lidmaatschap en activiteiten

CONTRIBUTIE

Alle informatie met betrekking tot het lidmaatschap en contributie staat hier: klik.

Als je geen automatische incasso hebt afgegeven krijg je een toeslag.  Die kun je jezelf besparen door tijdig een incassoformulier (klik) op te sturen naar Laurens Veldt (elektronisch naar secretaris@wvdeamstel.nl of per post naar het adres op het formulier).  Contributie en basislidmaatschap zullen begin maart gezamenlijk worden geïncasseerd.

LID WORDEN?
Download het aanmeldingsformulier, vul het in, onderteken het en stuur het op.

OPZEGGEN?
In verband met de tijdige afmelding bij de KNWU dient dit uiterlijk plaats te vinden op 1 december van het nog actieve jaar.

LICENTIES
Nadat je lid bent geworden van een wielervereniging kun je een licentie aanvragen om deel te nemen aan wedstrijden. De licentie vraag je aan via de KNWU. Je vindt daar ook alle informatie over de verschillende soorten licenties.

CLUBKLEDING: bestelprocedure gewijzigd! (Update volgt)

CLUBACTIVITEITEN
Alle informatie over o.a. de trainingstijden tijdens het wegseizoen en in de wintermaanden, belangrijke nieuwtjes/mededelingen en verslagen van gebeurtenissen/activiteiten die hebben plaatsgevonden gaan via de website en de Facebookpagina. Daarnaast ontvangen de leden en andere geïnteresseerden maandelijks een nieuwsbrief.

Trainingen:
Van maart tot en met eind september zijn er elke dinsdagavond clubtrainingen op het eigen parcours voor de Jeugd t/m 14 jaar. De Jeugd traint weer op de club vanaf half maart om 17.30 uur.
Voor de senioren (categorie Nieuwelingen en ouder) is er elke dinsdagavond een gezamenlijke wedstrijdgerichte wegtraining vanuit Ouderkerk a/d Amstel. Enige koerservaring is hiervoor wel vereist. Vertrek om 18.00 uur (vanaf eind april om 18.30 uur).  Clubkleding, bandje/pompje, reepje, regenjack verplicht. Duur: 2 tot 2 1/2 uur. In maart zijn er ook kortere trainingen op dinsdag en donderdag.

Naast de genoemde trainingen is er een ‘Trainingsgroep Wedstrijdsportief’ (woensdag of donderdagavond)Doel is om een hoger niveau van wielrennen te bereiken zodat met (inter)clubkoersen en cyclosportieven kan worden meegereden, maar ook kan deze training als voorbereiding voor bijvoorbeeld een Amstel Alpen Week dienen. Uitgebreide info: klik.

Woensdagtraining Vrouwen
Ook voor Vrouwen is er veel. Vanaf de eerste woensdag in april gaat ook de vrouwen-trainingsgroep van Astrid Schop van start (details volgen nog, zie ook de tab Lady’s Only bovenin.

Winter en Voorjaarstraining:
In de off-season periode wordt er van november tot en met februari op de weg vertrokken voor Duurtrainingen die later intensiever worden. Elke zaterdag om 11.00 uur.

Clubwedstrijden
Tevens is er in de maanden april en mei een aantal wedstrijden (de Voorjaarscompetitie (VJC)) op donderdagavond waaraan alle categorieën, incl. Elite, deelnemen. Tevens wordt een tweetal tijdritten georganiseerd en is er een Interclubwedstrijd: het Regiokampioenschap van Amstelland op 17 maart. Tevens zijn er eens per jaar gezamenlijke Clubkampioenschappen waarin de Amstelleden met elkaar de degens kruisen.

Vanaf begin april tot medio september worden er dinsdagavond op het clubparcours wedstrijden georganiseerd voor niet-licentiehouders, ook Sportklasse-renners, Masters (40+) en Nieuwelingen kunnen hieraan deelnemen. Deze Dinsdagavondcompetitie start met een eerste half uur in een geneutraliseerd tempo (maximaal 40 k/u, geen demarrages, waarna daarna de koers los gaat).

De renners van De Amstel nemen individueel veelvuldig deel aan de landelijke wedstrijden (criteriums: de rondjes om de kerk), maar ook in ploegverband aan klassiekers. De renners maken daarvoor afspraken.

In augustus en september wordt er elke dinsdag- en donderdagavond gezamenlijk getraind ter voorbereiding op het NCK (Nederlands Clubkampioenschap) en wordt er ook nog gestreden in de najaarscompetitie.

WTC de Amstel organiseert een drietal landelijke wedstrijden (zgn. open koersen): in mei de Ronde van Amstelveen en de Ronde van Nes aan de Amstel en in juni de Ronde Van Ouderkerk a/d Amstel.

Door de Supportersvereniging Nes a/d Amstel wordt in november de Nesser Cross georganiseerd en er is dan ook de Ouderkerker Cross. Grote veldrij evenementen die onderdeel zijn van de Amsterdamse Cross Competitie.

In de winter zijn de renners veelal te zien in het veld (cyclo cross), op de ATB, op de wielerbaan, op de schaats, in het Fitnesscentrum voor gezamenlijke circuittraining en op de Spinningfiets.

WPGA-Cycling
WTC De Amstel, ASC Olympia, en ZWC DTS hebben onder de naam ‘WPGA-Cycling’ een samenwerkingsverband om de beste Elite- en Belofte-renners van de verenigingen een mooi wedstrijdprogramma te kunnen bieden. Bekijk de website.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑